Đurić za 021.rs o funkciji gradonačelnika: "I zamenik, i najbliži saradnik, i prijatelj Vučevića"

Aktuelni zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić najozbiljniji je kandidata da nasledi Miloša Vučevića na mestu prvog čoveka grada. Iako ne konkretno, Đurić za 021.rs kaže da je spreman na to.
Đurić za 021.rs o funkciji gradonačelnika: "I zamenik, i najbliži saradnik, i prijatelj Vučevića"
Foto: 021.rs

Iako nije izvesno ko će na mesto gradonačelnika doći posle političara koji je imao najduži mandat u vođenju grada, o tome se već uveliko šuška. Od svih imena najčešće se može čuti ono aktuelnog zamenika gradonačelnika - Milana Đurića. 

Razloga za to je više, onaj najočigledniji je u trenutnoj Đurićevoj funkciji zamenika gradonačelnika, pa bi i bilo najlogičnije da u naredne dve godine upravo ovaj Limanac bude na čelu grada. A 2024. godine - šta odluči stranka i izborni rezultat.
 
Drugi dobar argument za to da će Novosađani dobiti još jednog pravnika na čelu grada, jeste taj što je upravo Vučević pre dve godine, za vreme izborne kampanje, kada se govorilo o njegovom potencijalnom odlasku u Beograd na višu državničku funkciju, izjavio da je Đurić "spreman da ga zameni, ukoliko za to bude bilo potrebe".
Na pitanje da li je spreman da preuzme funkciju gradonačelnika Novog Sada, Đurić se poziva upravo na ove Vučevićeve reči.
 
"Sami ste spomenuli šta vam je jednom prilikom rekao gradonačelnik Vučević, kad ste mu postavili pitanje na istu temu, pa nema razloga da mu ne verujemo", kaže Đurić u pisanom odgovoru za 021.rs.
 
Kako navodi, na stranu sve ono o čemu se spekuliše, pa i 021.rs između ostalog, "na stranu i kladionice i slično, lepo je kada mediji pokazuju toliko interesovanja za Novi Sad".
 
"Jedino što u ovom momentu mogu da vam kažem jeste da Grad normalno funkcioniše i da je gradonačelnik Vučević, kao i svih prethodnih deset godina, maksimalno posvećen svom poslu, a ja poslu njegovog zamenika. O nasledniku ili naslednici će se razgovarati i biće doneta odluka na organima Srpske napredne stranke, a potom ćemo i javnost sa tim", poručuje Đurić.
 
Upitan da li je već razgovarao sa Vučevićem o mogućnost da postane novi gradonačelnik, Đurić kaže da je on "i zamenik, i najbliži saradnik, i prijatelj" odlazećeg gradonačelnika.
 
"Svakodnevno razgovaramo o brojnim temama. Naravno da je dalje funkcionisanje Novog Sada, kao i priprema za zimski period, posebno u uslovima energetske krize sa kojom se bori cela planeta, tema broj jedan. Život polumilionskog grada ne zavisi od jedne funkcije, posebno ako kao SNS imate obezbeđenu političku stabilnost", navodi 
 
A o tome ko bi mogao da bude njegov zamenik, ukoliko on postane gradonačelnik, Đurić kaže da se o svim kadrovskim pitanjima najpre razgovara na organima Srpske napredne stranke, a zatim i sa koalicionim partnerima.
 
Pitali smo Đurića i koji će mu biti prioritetni projekti ako postane prvi čovek grada, na šta odgovara da je poznato šta su prioritet "u trećem uzastopnom mandatu koji je SNS dobila na izborima".
 
"Očekujemo nastavak realizacije projekata izgradnje tri nova mosta, početak izgradnje prečistača otpadnih voda, regionalne deponije, nastavak ravnomernog infrastrukturnog opremanja svih delova...", zaključuje Milan Đurić.
Vučević i dalje ne otkriva ime, navodno ima više kandidata
 
Na pitanje 021.rs o tome ko će biti njegov naslednik u Novom Sadu, Miloš Vučević nije odgovorio precizno, rekavši da postoji više opcija, te da ne bi govorio samo o gradonačelniku, već i o mogućoj gradonačelnici.
 
"Razgovaramo sa budućim gradonačelnikom o tome kako vidi svoj tim i kako gleda na funkcionisanje grada, kao i o tome da li je potrebno da radimo još neke kadrovske promene. Što se tiče kandidata, imam ih više", poručio je Vučević početkom nedelje.
 
U anketi 021.rs, u kojoj je prikupljeno 1.250 glasova čitalaca sajta, na pitanje da li je Đurić novi gradonačelnik Novog Sada, dve trećine učesnika je reklo da - jeste.
  • Posten gradjanin

    08.09.2022 21:49
    Nova 10,12…
    U jeku ekonomske krize i štednje el.energije u Sr Kamenici 4 ulice svetle dan i noc. A sve to već vise od 3 meseca. Prijavljeno je na sve adrese i niko ne reaguje,a znate zašto? Jer je na taj način neko domaćinstvo povezano na električnu energiju koju krade preko ulične rasvete. Očekujemo dolazak novinara pa da pohapse bandu iz epsa koja je to dozvolila i uradila! Sve se vidi na licu mesta…bruka i sramota epsa! Smeniti sve redom i otpustiti stranačke parazite.
  • Dziza

    08.09.2022 19:37
    A ko nasljedjuje fotografa? To je bitno pitanje! Da li stari i dalje šljaka?
  • Istina

    08.09.2022 16:52
    Jos jedan clan demokratske stranke na funkciji u SNS. Izvornih naprednjaka ,koji su osnivali stranku skoro vise da i nema nigde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti