Vučević o "naslednicima": Predajem daleko snažniji Novi Sad, verujem da će biti bolji od mene

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da mu je drago što će ga na toj funkciji zameniti neko iz njegove stranke, a ne iz druge političke opcije.
Vučević o "naslednicima": Predajem daleko snažniji Novi Sad, verujem da će biti bolji od mene
Foto: 021.rs
Po njegovim rečima, oni koji ga budu nasledili na vlasti u gradu, imaće lakšu situaciju u odnosu na 2012. godinu, kada je on postao gradonačelnik.
 
"Predajem Novi Sad koji je daleko, daleko finansijski snažniji. Mislim da će ljudi koji će me sutra naslediti imati lakšu situaciju u funkcionisanju grada nego što sam ja imao te 2012. Naravno, biće suočeni sa nekim novim izazovima koji nisu karakteristični Novi Sad, već pogađaju čitav svet. To je nešto na šta vi ne možete da utičete, a ono veoma utiče na vas", naveo je Vučević u jutarnjem programu Pinka.
On veruje da će njegovi naslednici biti bolji od njega.
 
"Voleo bih to i verujem da će biti bolji od mene, da uče na mojim greškama, ali i na onim stvarima koje sam dobro radio. Sve sam delio sa saradnicima, nisam se zatvarao, ni krio, gledao sam da ljude koji će sutra biti novi tim ili koji su već danas u timu, a mogli da imaju nove zadatke ili odgovorne funkcije, sve vreme informišem o ključnim stvarima. Morate pripremiti naslednike, razmišljati ko će to sutra da radi", dodaje Vučević.
Kako kaže, drago mu je što će ga naslediti neko iz Srpske napredne stranke.
 
"Mnogo mi je lepše da me nasledi neko iz SNS, nego da sam predao mesto nekome iz neke druge stranke. Imam prijatnu okolnost da će to biti politika kontinuiteta razvoja Novog Sada. Nemam taj manje prijatan osećaj da funkciju predajem nekome ko po meni ne treba da vodi grad, ali je tu mogućnost dobio na izborima", zaključio je Vučević.
Podsetimo, SNS i dalje ne saopštava ko će biti novi gradonačelnik Novog Sada. Kao potencijalni naslednik pominje se aktuelni zamenik Milan Đurić, za kojeg je i Vučević ranije rekao da je spreman da preuzme funkciju gradonačelnika, ukoliko za to bude bilo potrebe.
 
Đurić je u izjavi za 021.rs potvrdio da je spreman za tu ulogu, ali nije otkrio i da li će zaista biti gradonačelnik.
  • Penzos

    02.10.2022 07:15
    Mi
    A niko ne spominje da bi novi mogao biti Zekavica. Kada su gradom vladali Gojkovic i Pavlicic grejanje je pocinjalo kada jutarnja temperatura tri da na zaredom ne prelazi 13°C i sta sad. Puno uspeha na novoj funkciji i tamo i ostani, nemoras se vracati u NS
  • max

    11.09.2022 15:24
    TOLIKO SI SE NAKRAO
    Jasno je gradjanima Novog Sada čime se novosadska vlast bavila ovih 10 godina. Sve sami diletanti i prevaranti.
  • Aleks

    10.09.2022 14:31
    Ne znam šta je pesnik hteo da kaže sa tim pridevom "snažniji", ali ako je mislio da su kriminalci osnažili, onda je u redu. A da naslednik bude bolji je jednostavno, ne mora ništa da radi, samo da ne pravi štetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti