Odbornik sa liste SNS-a o zoniranju Petrovaradina: Kao da se ponavljaju greške Nove Detelinare

Bojan Vulin, odbornik iz grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu", a iz redova Pokreta socijalista, ukazao je na problem parkiranja u Petrovaradinu.
Odbornik sa liste SNS-a o zoniranju Petrovaradina: Kao da se ponavljaju greške Nove Detelinare
Foto: 021.rs
On se na ovaj problem osvrnuo prilikom postavljanja odborničkog pitanja. Po njegovim rečima, Petrovaradin kao da ponavlja sve greške koje su napravljene sa Novom Detelinarom.
 
"Takođe, u Petrovaradinu, kao i na Novoj Detelinari, imamo jedno rušenje kuća, zidanje zgrada, dolazak novih ljudi, što je naravno pozitivno za grad, ali gotovo svako ko dođe, dođe svojim automobilom", ukazao je Vulin.
Potom je naveo da u Petrovaradinu nije regulisano parkiranje, odnosno da nije urađeno zoniranje, te da ne postoje stanarske markice za parking, "pa se tako hiljade automobila koji su došli, parkiraju svuda".
 
"Dolazi do problema, dolazi do obračuna među ljudima, dolazi do toga da se zauzimaju javni parkinzi, na primer ispred ambulante u Petrovaradinu. Jako važno, neko tamo parkira i onda neko, kome je zaista potrebno, ako mu je dete bolesno ili ako je sam bolestan, ne može da se tu parkira, jer ljudi stanu tamo gde ima mesta", poručio je Vulin.
On je potom upitao nadležne kada će se i Petrovaradin zonirati i kada će se početi sa izdavanje stanarskih markica.
 
Kako se vidi u dokumentaciji za narednu sednicu Skupštine grada, Vulinu je i stigao odgovor od Gradske uprave za saobraćaj i puteve, ali neće mnogo pomoći.
Iz ove uprave su poručili Vulinu da se, kada je u pitanju izgradnja parking mesta u Petrovaradinu, raspita kod Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove. 
 
"Što se tiče zoniranja i izdavanja stanarskih markica za korišćenje usluge parkiranja u Petrovaradinu, obaveštavamo vas da ova uprava nije zaprimila nijedan zahtev Mesne zajednice Petrovaradin. Takođe vas obaveštavamo da su Rešenjem o određivanju opštih parkiralista u naseljenom mestu Petrovaradin određena i uređena opšta parkirališta, ona koja nisu u zoni naplate, sa ukupnim kapacitetom od 767 parking mesta, od koji je šest za vozila osoba sa invaliditetom", zaključuje se u odgovoru na odborničko pitanje.
  • Nemanja

    21.11.2022 12:59
    "Julovci se parkiraju među nama i godinama žive nekažnjeno: kako ispraviti greške 5. oktobra"

    Evo popravio sam vam naslov.
  • Svakako

    14.09.2022 20:15
    Problem
    Sad znamo da nece biti parkinga,i da ce Pezos biti Nova Detelinara. Ja jos uvek tvrdim da ako je u tim urbanim dzunglama 2500m2, onda na Naselju treba da je 5.000m2.
  • Дале

    14.09.2022 10:34
    Ово не слути на добро, појавио се још један Вулин

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.