Četvrtak u Novom Sadu: Proslava Dana zastave, otvaranje nove sezone SNP, temperatura preko 30

Četvrtak u Novom Sadu proći će u znaku poslednjih zraka Sunca, ali i uz zastave.
Četvrtak u Novom Sadu: Proslava Dana zastave, otvaranje nove sezone SNP, temperatura preko 30
Foto: 021.rs
Trobojke se već vijore širom grada, a kako je 021.rs ranije pisao, školama je upućen poziv da čitaju tekst koji je pripremilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U tekstu se, između ostalog, navodi da se  srpsko jedinstvo slavi jer ono podrazumeva svest o "istoj nacionalnoj, verskoj, kulturnoj i civilizacijskoj pripadnosti". 
A vas očekuje niz događaja koje možete posetiti ovog, kako se čini, poslednje toplog septembarskog dana.
Vreme
 
Četvrtak će biti topao, sa mogućim poslepodnevnim pljuskovima. Minimalna temperatura će biti 19 stepeni, dok će dnevna maksimalna dostići čak 31 stepen.
 
Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti srčani, cerebrovaskularni bolesnici, kao i nervno labilne osobe, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. 
 
Neraspoloženje i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Ledinaca i Futoga u četvrtak neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
Rumenačka 108-116, Bačka 1B, 17, od 8.30 do 9.45 časova.
 
Kralja Ptera I 60-64, Rumenačka 98-102, 106/1, 106/2, 106/3, Pariske komune 11-15, Dom zdravlja, od 10.15 do 11.30 časova.
 
PETROVARADIN
 
Vinogradska 1-17, Jovana Monasterlije 2-6, od 8 do 10 časova.
 
LEDINCI
 
Deo vikend naselja Torine, od 9.30 do 10.30 časova.
 
FUTOG
 
Železnička 4, BB, 40, 50-56, 9-13, 39, Železnička stanica, pružna deonica i hladnjača, od 8.30 do 9 časova.
 
U toku su radovi na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu Stražilovske i Maksima Gorkog. Zbog ovih radova privremeno je zauzeta krajnja desna saobraćajna traka u Stražilovskoj na raskrsnici, te je potreban oprez.
 
U toku je i izgradnja vrelovodnog priključka za objekat u Filipa Višnjića 7-9. U delu Filipa Višnjića od broja 5b do 15 zauzeta je jedna saobraćajna traka za potrebe izvođenja radova. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h.
 
Kontejner za odnošenje kabastog otpada biće postavljen do 17. septembra u:
 
MZ "Omladinski pokret" - Ugao ulica Jovana Hranilovića i Stjepana M. Ljubiše, kao i Bačka ulica, prolaz prema Rumenačkoj ulici
 
MZ "Narodni heroji" - Ugao Bogdana Garabandina i Mičurinove, kao i Turgenjeva
 
MZ "Sava Kovačević" - Save Kovačevića naspram broja 22, kao i ugao ulica Kraljevića Marka i Save Ljubojeva
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se od 20 časova u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45. Language club je neformalno okupljanje ljubitelja stranih jezika. Osim vežbanja i učenja novih jezika, cilj je i upoznavanje drugih kultura. 
 
Svečanost povodom otvaranja 162. sezone biće upriličena od 20 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta. Multimedijalni performans, čiju režiju potpisuje Sonja Petrović, ima za cilj da pokaže kakve sve planove imaju sve tri umetničke jedinice za nadolazeću sezonu.
 
Promocija knjige "Know How - kako da uradite i budete bezmalo sve" Daška Milinovića održaće se od 19 časova u Bulevar Books-u. Knjiga novosadskog novinara i radio voditelja, koga znate iz dvojca Daško i Mlađa, sačinjena je od tekstova objavljivanih u magazinu CKM, a razgovor će moderirati Teofil Pančić.
 
U okviru Festivala kamerne muzike će nastupiti Duo flauta i harfa iz Srbije u Kulturnoj stanici Svilara od 20.22 časova. Na programu će biti Radić, Lauber, Liebermann i Rota.
 
Bend "The Bad Week" nastupiće od 20 časova u KC Labu
 
Koncert bendova Black Pestilence i Bloated Pig iz Kanade je od 21 čas u klubu Dvorište.
 
Na otvaranju festivala Dani barokne muzike će nastupiti ansambl "New Trinity Baroque" u amfiteatarskoj sali Muzičke škole "Isidor Bajić", sa početkom od 20 časova.
 
U okviru Per.Art festivala će se u Galeriji Matice srpske održati performans "Mi nismo čudovišta" sa početkom u 19.30 časova. Performans je zasnovan na ideji Dalibora Šandora i njegovoj potrebi da ukaže na problem iskrivljene slike koju društvo i široka javnost stvaraju o svakome ko je na neki način drugačiji, kao i na nepravdu koja im se time nanosi.
 
Savremena plesna predstava "Hibrid" biće izvedena od 20 časova u Kulturnoj stanici Barka. Predstava je rezultat rada sedamdesetoro mladih plesača savremene igre sa koreografkinjom Marinom Aranitović.
 
Otvaranje prvenstva Evrope za mlade juniore i seniore u sambou održava se od 17.30 časova u velikoj sali Spensa. Prvenstvo će se održavati do nedelje, 18. septembra, a prvi dan nastupaju mladi juniori.
 
Knjiga "Život pesnika - political nigredo" Slobodana Tišme biće predstavljena na brodu "Cepelin", od 19.30 časova. O knjizi će, osim autora, govoriti prof. dr Vladislava Gordić Petković, književnik Vladimir Kopicl i domaćin festivala Đorđe Randelj.
  • vnrki

    15.09.2022 00:09
    Zastava ne sprecava da se desavaju i drugi problemi u drzavi, pisete komentare kao da je sns izmislio srpsku zastavu.
  • Komšinica

    14.09.2022 22:21
    zastava
    sve je lepo sem zastava u školi,korisno bi bilo da se ministarstvo uzme malo u pamet,ne da nam truje decu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti