Nova platforma Grada Novog Sada namenjena građanima, integriše se sa postojećom "Tvoj grad"

Novi Sad će dobiti novu onlajn platformu čiji će cilj biti obezbeđivanje aktivnost učešća građana u odlučivanju o pitanjima od javnog značaja.
Nova platforma Grada Novog Sada namenjena građanima, integriše se sa postojećom "Tvoj grad"
Foto: 021.rs
U oktobru prošle godine pokrenuta je platforma "Tvoj grad Novi Sad", koja je imala istu svrhu - lakše predlaganje ideja, mogućnost glasanja za predlog i uvid u planove i aktivnosti gradske vlasti.
Kako za 021.rs navode iz Kabineta gradonačelnika, s obzirom na to da ugovor za postojeću platformu ističe u oktobru ove godine, Grad nabavku raspiuje kako bi se omogućio dalje učešće građana u procesu izrade budžeta Novog Sada.
 
"Ovaj princip obezbeđuje participativni model upravljanja, jer omogućava učešće građana jedinice lokalne samouprave u donošenju odluka značajnih za Grad. Obim usluga je u jednom delu dopunjen i preciziran u skladu sa potrebama proisteklim iz iskustva u korišćenju platforme u prethodnih godinu dana".
I kod nove platforme se očekuje da će omogućiti građanima da učestvuju u poslovima Grada kroz predlaganja ideja, postavljanje pitanja na koja će dobiti odgovore, njihovog anketiranja i glasanja za postavljene sadržaje. Novina je ta da je ponuđač dužan da osmisli i realizuje promociju i marketinške aktivnost za uvođenje i korišćenje platforme, kao i za kreiranje rešenja za komunikaciju putem iste. 
 
Ponuđač je dužan i da u okviru promocije, na godišnjem nivou, obezbedi dizajn, štampu i podelu najmanje 20.000 letaka, 500 plakata, kao i zakup na mesec dana na minimalno 40 bilborda, za vreme trajanja ugovora. Isto tako, biće u obavezi da kreira sadržaje za društvene mreže, kao i da organizuje produkciju foto, audio i video materijala.
 
U Kabinetu dodaju da će se nova platforma integrisati u staru, te će i dalje postojati samo jedna.
 
"Svi podaci, projekti i ostala dokumentacija sa postojeće platforme će biti integrisani u novu platformu, odnosno i dalje će postojati samo jedna platforma koja će i u narednom periodu omogućiti aktivno učešće građana u donošenju odluka značajnih za Grad", navode za 021.rs.
 
U dokumentaciji se navodi da je rok za početak funkcionisanja platforme najviše deset dana od zaključenja ugovora, a sedam za dostavljanje predloga i plana aktivnosti za realizaciju predmetnih usluga. Navode da je ovaj rok dovoljan vremenski period za postavljanje platforme s obzirom na to da su i prethodne godine imali iskustva sa ponuđenim idejnim i tehničkim rešenjima više ponuđača, kao i činjenicom da će se postojeća platforma integisati u novu.
 
"Sve ostale aktivnosti, odnosno realizacija usluga vrši se sukcesivno u periodu od godinu dana od dana zaključenja ugovora u skladu sa pomenutim planom", dodaju oni.
Ovaj tender je u plan javnih nabavki Službe za zajedničke poslove Grada Novog Sada za tekuću godinu unet 9. septembra, a rok za podnošenje ponuda je 5. oktobar.
 
Projekat izrade platforme "Tvoj grad Novi Sad" je prošle godine koštao 11,8 miliona dinara sa PDV-om. 
  • Kvazimodo

    15.09.2022 15:49
    @Samo pitam
    Kao i sve do sada...
    Sve je već dogovoreno, sos je skuvan samo treba da se začini na kraju.
    Ovo je ustvari samo po ko zna koji put isti model za dodatno izdvajanje para iz budžeta grada za nešto što već postoji.
    Nova platforma će ustvari biti stara samo u drugoj boji... jer za deset dana realno ni običan pristojan sajt u WP-u ne može biti kompletiran (može biti postavljen isti dan ali to nije to). Osim ako već sve nije spremno...
    I to će biti tako dokle god građani budu ćutali i budu "gledali svoja posla" a preciznije "gledali u zemlju uz bojazan da dignu pogled"... kao da ovo nisu njihova posla, njihov grad i njihove pare...
  • Samo pitam

    15.09.2022 14:23
    "U dokumentaciji se navodi da je rok za početak funkcionisanja platforme najviše deset dana od zaključenja ugovora, a sedam za dostavljanje predloga i plana aktivnosti za realizaciju predmetnih usluga. "

    Ovo će im proći?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti