Odbornici danas donose odluke u ime Novosađana: Pogledajte šta će sve biti usvojeno

Skupština grada će u petak razmatrati 44 tačke dnevnog reda od kojih se 23 odnose na razne regulacione planove kojima se uglavnom privatnim investitorima izlazi u susret.
Odbornici danas donose odluke u ime Novosađana: Pogledajte šta će sve biti usvojeno
Foto: 021.rs
Među odlukama se nalazi i izveštaj o budžetu grada za prvih šest meseci ove godine. Kao i ranijih godina, gradska kasa je nakon prvih šest meseci imala oko 85 odsto planiranih prihoda (16,4 milijarde), te oko 69 odsto planiranih rashoda (12,9 milijardi). 

Manjak prihoda se javio zbog kašnjenja stotina miliona dinara dotacija i transfera od drugih nivoa vlasti. Osim toga, grad nije prodao građevinsko zemljište koje je planirao, što bi takođe napunilo gradsku kasu za nekoliko stotina miliona. Nasuprot tome, rashodi su manji jer, bez obzira na to što su tenderi sprovedeni, a neki radovi započeti, tek treba da usledi plaćanje angažovanih firmi. 

Treba ukazati na to da su Novosađani, i u vreme otežane ekonomske situacije, revnosne platiše poreza, jer je na ovoj stavki prikupljeni 400 miliona dinara više od planiranog, odnosno 10,6 milijardi dinara. 
 
Pred obornicima se nalazi i zbirni izveštaj o poslovanju većine javnih preduzeća za prvu polovinu godine. U najvećem minusu je GSP, što je i bilo očekivano zbog rasta cena goriva. 
 
Odbornici će pažnju posvetiti i brojnim urbanističkim planovima. Uglavnom je reč o izmenama delova postojećih planova generalne i detaljne regulacije. Više o tome čitajte u posebnom tekstu na OVOM LINKU.
 
Posebno smo izdvojili i plan za Petrovaradin i Petrovaradinsku tvrđavu koji je završen 13 godina nakon pokretanja procedure za njegovu izradu. Samo neke od novina su novi most, stambena zona na Trandžamentu, sportski park i javne ustanove, o čemu možete da čitate OVDE.
 
Na dnevnom redu je i odluka da se Muzička i Baletska škola na Limanu predaju na korišćenje AP Vojvodini, u skladu sa zakonskim propisima, a isto tako će se Gradu Novom Sadu predati na korišćenje prostorije Mesne zajednice "Sajlovo". 
Tu su i manje izmene koje se tiču programa rada javnih službi, kao što je ulaganje u održavanje puteva, s ozbirom na to da je od Vojvodine gradu uplaćeno 800 miliona dinara za popravke 20 gradskih ulica. 
 
Odbornici će odlučivati i o postavljanju spomen-obeležja novosadskim Jevrejima učesnicima Narodnooslobodilačkog pokreta, koji su nastradali u Drugom svetskom ratu. 
 
Na dnevnom redu je i to da se jedna ulica u Veterniku nazove po Henelori Lamhe, humanitarki iz Dortmunda koja je godinama pomagala Dom za nezbrinutu decu u Veterniku i druge ustanove. Takođe, jedna ulica u Sremskoj Kamenici će se nazvati Pčelarska, dok će Petrovaradin dobiti Ružin gaj. 
  • Sef

    17.09.2022 09:45
    @sk
    Eminentan radnik kojem redovno leže plata ali ne dolazi na posao čitavu deceniju,a sluzbeni auto koristi i troši gorivo kao da vozi mlazni avion. Ustvari dodje u firmu kad ima nešto da se jede besplatno odnosno na tudji račun
  • Zoki

    17.09.2022 06:38
    Dokle
    Dosta prodaje placeva na Bulevaru Evropa i Novom Naselju,svuda beton,zidajte lrema Sajlovu......unisticete ono malo prirode ....
  • Lemi

    16.09.2022 13:48
    @ za turiste
    O kojim turistima vi pisete?Grupice starijih ljudi ne vise od 20 koji šetkaju do svog broda! Oni nisu turisti a kamoli potrošači već u prolazu! Od toga se neživi!!! A u zadnjih par godina da Nike Egzita meni ni imali bilo kakve turiste! Raspitajte se pa komentarisite!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.