Šta nam donosi poslednji letnji utorak: Moguće padavine i malo dešavanja

Poslednjeg, zvanično, letnjeg utorka temperatura neće prelaziti 20 stepeni.
Šta nam donosi poslednji letnji utorak: Moguće padavine i malo dešavanja
Foto: 021.rs
Obavezno ponesite kišobran kako vas najavljene padavine ne bi iznenadile, ali pokušajte i da se zabavite na nekom zanimljivom događaju.
Vreme
 
U utorak u Novom Sadu mestimično oblačno. Ujutru nas očekuje 7 stepeni, a postepeni porast temperature ići će do maksimalnih 17 stepeni. Meteorolozi najavljuju mogućnost kiše.
 
Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. 
 
Glavobolјa i nesanica su moguće meteoropatske reakcije.
Trebalo bi da znate i...
 
Od danas je režim saobraćaja izmenjen u Ulici Devet Jugovića zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat, a ove izmene će trajati do 9. oktobra. Više o ovoj izmeni čitajte OVDE.
 
Od danas je zatvoren saobraćaj u Ulici Melhiora Erduheljija na deonici od Ilariona Ruvarca do Ilirske ulice, na kojoj se rade pripremni radovi nakon kojih, tokom nedelje, sledi asfaltiranje.
 
Prva faza radova u istoj ulici je završena prethodne nedelje, kada je asfaltiran deo od Bulevara patrijarha Pavla do Ilariona Ruvarca, navode u "Putu". 
 
O ostalim izmenama čitajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada i Petrovaradina u utorak neće imati struje.
 
NOVI SAD
Starine Novaka 15-21, Banatska 6, 10, 10A, 10B, 7, Molijerova 2, 2A, 2B, 2C, 4-8, 1-5, Milenka Grčića 10-14, 27-35, Oblačića Rada 11-17, Bele Kuna 4-6, garaže, marketi i trafike, od 8.30 do 9.45 časova.
 
Desanke Maksimović 52, od 9 do 11 časova.
 
S. Divnina Babe 6-16, 5-11, Milenka Grčića 21-25, Janka Čmelika 94-96, Tarasa Ševčenka 6-8, od 10.15 do 11.30 časova.
 
PETROVARADIN
 
Preradovićeva 69-81, 68-76, Marina Držića, Palmotićeva, Okruglićeva 2-6, vrtić "Cvrčak", od 8.30 do 9 časova.
 
Okruglićeva 2-10, od 9 do 10 časova.
 
Kontejneri za kabasti otpad biće postavljen od 19. do 21. septembra u:
 
MZ "7. juli" - Ugao ulica Tone Hadžića i Braće Grulović, Miše Dimitrijevića 8, ugao ulica Antona Čehova i Doža Đerđa i Ljermontova 10
Gde ići?
 
Koncert Italijanskog kvarteta klarineta održaće se u Galeriji Matice srpske od 19.30 časova, a ulaz je slobodan. Italijanski kvartet klarineta čine četvorica muzičara koji sviraju u proslavljenim evropskim orkestrima Teatra "Massimo" u Palermu, Bernskom simfonijskom orkestru, Valonskoj kraljevskoj operi u Liježu i Simfonijskom orkestru Radio Finske.
 
Autorsko vođenje kroz izložbu "San neolitske noći" arheologa Andreja Starovića biće organizovano od 18 časova u Muzeju Vojvodine.
 
Promocija publikacija o evropskoj politici i evrointegracijama održaće se u Omladinskom centru CK13 od 19 časova. 
 
Program "Najnoviji glasovi" održaće se u Kulturnoj stanici Svilara od 19 časova. Ovim programom će se publici predstaviti najnovija generacija pesnika i pesnikinja iz Novog Sada i drugih delova Srbije koji će čitati svoje pesme, ali i razgovarati o svojim poetikama, viđenju pesništva u Srbiji danas i ostalim temama.
 
Još uvek možete da pogledate izložbu umetnika Aleksandra Stanojevića Kempa "Preoblikovanje - Od upotrebnog predmeta do savremene forme" u Galeriji SULUV. Posetioci će ovu izložbu moći da pogledaju do 23. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti