Novosadska uprava ne otkriva ko je kupio gradsko zemljište vredno pola milijarde dinara

Gradska uprava već danima ne odgovara na pitanja 021.rs o tome ko je na javnim licitacijama dao najveće ponude za prodaju tri gradske građevinske parcele predviđene za zidanje stambenih zgrada.
Novosadska uprava ne otkriva ko je kupio gradsko zemljište vredno pola milijarde dinara
Foto: 021.rs (ilustracija)
Na dva upita 021.rs, iz Gradske kuće su odgovorili gotovo identičnim tekstom u kojem potvrđuju da je licitacija obavljena, ali ne otkrivajući ko su kupci zemljišta. 

U odgovorima na pitanja 021.rs nema objašnjenja zbog čega se ne saopštava podatak o tome ko je kupio gradsko zemljište, što bi trebalo da bude javni podatak dostupan svima. Navode samo da još uvek nisu potpisani Ugovori o otuđenju pomenutih parcela.

Nije jasno zbog čega uprava odbija da kaže ko su kupci, s obzirom na to da su licitacije javne, te da su ranije i sami mediji prisustvovali ovim događajima, dobijajući na licu mesta informaciju o novim vlasnicima zemljišta. 
 
Od Gradske uprave smo tražili podatke o tome koje kupio parcelu nedaleko od Bulevara Evrope i Bulevara vojvode Stepe, odnosno nekadašnje pruge i stambenog kompleksa "Park novi", gde se nudi mogućnost izgradnje poslovno-stambenih kompleksa zgrada visine od šest do 12 spratova. Početna cena je bila 541,2 miliona dinara i po toj ceni je i prodata 22. septembra.
 
Takođe, pitali smo ko je kupac parcele u Ulici Polgar Andraša, od 656 kvadratnih metara, uz samu ogradu OŠ "Nikola Tesla" čija je početna cena bila 43,7 miliona dinara, kao i zemljišta u Ulici Kosančić Ivana 13, čija je početna cena bila 141,4 milion dinara. Prva parcela je prodata za 56,5 milion dinara, što je više od početne cene, a druga po početnoj. Obe licitacije su bile 9. septembra.

Ove licitacije su bile nastavak rasprodaje ekskluzivnih građevinskih parcela, dok Uprava za građevinsko zemljište i investicije ima zakazane nove prodaje. Među njima se izdvaja licitacija zakazana za 19. oktobar, kada će se prodavati parcela od preko 7.600 kvadrata na Bulevaru patrijarha Pavla namenjena za stambeni kopleks sa zgradama do 12 spratova. Za ovu parcelu, koja se prodaje za 1,1 milijardu dinara, građani su tražili da bude park. 

  • ANDRA

    10.11.2022 12:54
    PAOR JE U PRAVU
    ali ako kažem da su i žuti muvali i djandrsali šta ćeš tad... to je bilo a ovo je sad...
  • Kupac

    30.09.2022 11:18
    Otimačina
    Kupac je sekta!
  • Паор

    30.09.2022 00:48
    @Goga
    Купи и ти деране неко земљиште на јавној лицитацији (ко ти брани), ...што си се стисао.
    Ал' од оног новца који су грађанима Србије покрали твоји жути пајтоси.
    Идите јавно и колективно на куповину, а не као у ваше време тајно.
    Избекељите се да видимо колико (у новцу) звечите, а не само овако са празним главама.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti