Vučević: Bez poskupljenja grejanja u NS, zatražili smo od preduzeća da izdrže sa sadašnjim prihodima

Gradska vlast za sada nije odobrila poskupljenje cene grejanja "Novosadske toplane" za 11,4 odsto.
Vučević: Bez poskupljenja grejanja u NS, zatražili smo od preduzeća da izdrže sa sadašnjim prihodima
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević je za 021.rs. potvrdio da je "Toplana" poslala zahtev, ali da nema političke odluke da se odobri poskupljenje.

Prilikom obilaska "Toplane jug" navedeno je da je sve spremno da se od 1. oktobra aktivira sistem daljinskog grejanja, dok će redovna sezona početi 15. oktobra. 
Vučević je ocenio da je zahtev "Toplane" za korekciju cene ekonomski opravdan. Uprkos tome, gradonačelnik trenutno nije za poskupljenje cene grejanja zbog celokupne situacije. 
 
"Ne mogu da im kažem da zahtev nije ekonomski opravdan. Ne bi bilo fer da kažem da se ponašaju neodgovorno i da imaju ne znam kakve budžete. Ekonomski je opravdano to što traže, ali stvari posmatram i politički, vodeći računa o ambijentu čitavog Novog Sada i kako će to (poskupljenje) uticati na sve ostalo. Ako uspemo da izguramo, biće to veliki uspeh", poručuje Vučević.
 
On se nada da Gradsko veće neće morati "Novosadskoj toplani" da odobrava povećanje za 11,4 odsto. Ističe i da su od svih gradskih preduzeća zatražili da učine "sve što mogu da što duže izdrže sa sadašnjim prihodima". 
 
Vučević je, govoreći o "Toplani", podsetio da ovo preduzeće godinama unazad ne dobija nijedan dinar iz budžeta grada, kao i da se cena grejanja od 2016. do 2019. smanjila ukupno za 16 odsto. 
Po njegovim rečima, troškovi energenata, gasa i struje za predstojeću sezonu su značajno porasli. Prošle grejne sezone ovi troškovi su bili 35 miliona evra, dok će sada za period od 15. oktobra do 15. aprila biti potrebno 49 miliona, pod uslovom da se zadrže trenutne cene gasa. 
 
Odlazeći gradonačelnik Novog Sada se nada blagoj zimi, jer će to otvoriti prostor za štednju. Kako je rekao, ukoliko "Toplana" sa grejanjem ne bude morala da počne u periodu od 1. do 15. oktobra, postigla bi se ušteda od oko 30 miliona dinara. 
  • Komsa

    30.09.2022 16:27
    Ajd vec jednom za bg i vodi svoje poltrone.
    U javnoj sluzbi u gradu ti je rasulo.
  • Ozezi

    30.09.2022 15:33
    Srpska Talibanska Stranka
    Vucevic brine? Ejjjj.... Hahahaha... koja demagogija za radikalsko-talibasnko krdo...
  • Web Queen

    30.09.2022 14:37
    Pa isti k. Neće poskupeti al će smanjiti temperaturu u stanovima, znači da ćemo plaćati skuplje za hladnoću..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti