Petooktobarska sreda nam donosi sunce posle oblaka - ali sad stvarno

Stiže nam jedna petooktobarska sreda, što pojedincima možda evocira neke uspomene.
Petooktobarska sreda nam donosi sunce posle oblaka - ali sad stvarno
Foto: 021.rs

Da ne zalazimo u to kome je bolje, a kome je gore (odgovore znamo), fokusiraćemo se na dešavanja u danu pred nama.

Novosađane očekuje lep i sunčan dan, ima zanimljivih dešavanja, a bitno je da imamo u vidu koje su sve ulice zatvorene za saobraćaj. A ima ih.

Vreme
 
Jutro hladno. Najniža temperatura koju meteorolozi najavljuju je šest stepeni, ali će ubrzo otopliti i generalno je pred nama vedar i sunčan dan.
 
Najviša temperatura, kažu meteorolozi, biće 20 stepeni.
 
Hronični bolesnici ne bi trebalo da imaju većih problema. Izvesne tegobe mogu da osete srčani bolesnici, a očekivane meteoropatske reakcije su promena raspoloženja i poremećaj sna.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Grad je poprilično raskopan i tu ne možemo da očekujemo da će situacija biti nešto bolja do kraja godine. 
 
Od utorka su radovi na Beogradskom keju, a od srede će biti raskopane i Vojvođanska i Hajduk Veljkova ulica. 
 
Kad je reč o Hajduk Veljkovoj ulici, od srede će za saobraćaj biti zatvorena desna kolovozna traka u delu od Novosadskog sajma do Bulevara kralja Petra I. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno na suprotnoj kolovoznoj traci, a dok traju radovi biće zabranjeno desno skretanje iz Novosadskog sajma.
 
Planirani završetak ove faze radova je u ponedeljak, 10. oktobra, nakon čega će početi radovi na levoj kolovoznoj traci.
 
Takođe, u sredu 5. oktobra, radovi će početi i u pomenutoj Vojvođanskoj ulici. Saobraćaj će biti potpuno obustavljen, a obustava će biti na snazi u narednih nekoliko dana.
 
To nije sve - radovi su u Kraljevića Marka, delu Temerinske, Jaše Ignjatovića, Ćirila i Metodija... Mi smo sve izmene obuhvatili na jednom mestu i to OVDE.
 
Delovi Novog Sada, Veternika, Sviloša i Grabova u sredu neće imati struje. Za Novi Sad je spisak isključenja poduži. Od 8.15 do 11 časova struje neće imati Pantelije Milakovića 4-6, 1-19, Gornje livade 4-8, 21, Angela Vlatkovića 1-19, 2A-6 i Pavlice Mrazović 7-9.
 
Od 8.15 do 10 časova struju neće imati deo Limana: Šekspirova 8-12, Narodnog fronta 28-40, 52, 21-23, 25A, 25B, trafika, banka, Park city, DMS grupa, DM i kafe Makijato.
 
A u periodu od 10.30 do 12 časova struju neće imati Alekse Šantića 70-74, 51-53, 57, Tolstojeva 42-50, 54-56, 62-64, 53-57, Krilova 4, 1, 1A, Bulevar cara Lazara 76, 82-90 i Đorđa Servickog 15-17.
 
Ostatak ovog podužeg spiska nalazi se OVDE.
 
Za sada nema najava o isključenjima vode, ali i da ih bude, pronaći ćete ih u najkraćem roku na 021.rs.
 
Korisna informacija? Deca uzrasta do 14 godina do subote mogu besplatno da se učlane u Gradsku biblioteku. Što da ne.
 
Gde ići?
 
Počeo je Festival mentalnog zdravlja, koji se tradicionalno organizuje u Novom Sadu povodom 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja. Očekuju vas radionice, kviz, diskusije i mnogo toga još na više lokacija, a program se nalazi OVDE.
 
Promocija dva zbornika radova održaće se u sredu u svečanoj sali Ogranka Srpske akademije nauke i umetnosti u Novom Sadu. Prvi zbornik o kome će se govoriti zove se "Trideset godina primene Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta - savremeni aspekti", a drugi je "Srbi u Rumuniji - sadašnje stanje i perspektive". Početak je u 18 časova.
 
Izložba "Cabinet of Wonders" Gerharda Flekača u toku je u Svilari, a možete da je pogledate od 10 do 18 časova.
 
Crna kuća u sredu organizuje vegansku večeru, koja počinje u 19 časova. Ako ste raspoloženi, možete da dođete i na pripremu klope od 15 časova.
 
Italijanski bendovi Demiurgon i Hateful nastupiće u sredu u Dvorištu, a početak je u 18 časova.
 
Pub kviz je sredom u kafe-knjižari Zenit, a ljubitelji kvizova pozvani su da dođu oko 20 časova. Prijave ekipa su obavezne.
 
Stendap specijal Radomira Nestorovića "Bez pritiska!" održaće se u Domu kulture. Početak je u 20 časova.
 
Spontano muziciranje očekuje posetioce Kulturnog centra Lab, a start je u 19 časova.
Ukoliko ste propustili
 
 
  • X

    05.10.2022 09:09
    X
    Nadamo se! Ona umire zadnja!!!
  • ZX

    05.10.2022 07:43
    Više svetlosti
    Srbiji treba mnogo više od sunčanog dana da bi progledala i sklonila nazadnjačke mračnjake.
  • Limanski

    04.10.2022 23:26
    Voimje
    Vise dogadjaja ima u backom dobrom polju nego u gradu nekulture

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti