Vučić o Šodrošu i "antimostarima": Ne gradimo privatnu prćiju, most u Novom Sadu ključan

Most koji je u planu da se gradi u Novom Sadu, a protiv koga aktivisti i građani protestuju, ključan je za komunikaciju i saobraćaj cele Vojvodine i sever Srbije.
Vučić o Šodrošu i "antimostarima": Ne gradimo privatnu prćiju, most u Novom Sadu ključan
Foto: 021.rs
To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"Ne gradimo mi privatnu prćiju za nekoga, već gradimo most koji spaja auto-put Beograd - Novi Sad E75, pa do Bulevara Evrope i sa novim mostom i auto-putem E70 prema Rumi i Šapcu", kazao je Vučić za TV Prvu.
Naveo je kao primer da je, na površini na kojoj se igrao kada je bio dete, izgrađen Blok 44 i postavio pitanje da li je to trebalo da se zabrani i da li treba sada sprečiti izgradnju mosta samo zato što neko voli na tom mestu da šeta psa.
 
Konstatovao je da su se u Srbji pored "antiputara" pojavili i "antimostari" i pridružili se onima koji protestuju protiv investicija i razvoja države.
 
"Mi gradimo mostove, gradimo puteve, imaćemo auto-put Ruma - Šabac, ono što se čekalo 70 godina, svi pričali, mi ga gradimo, kao i sve ostale auto-puteve", rekao je Vučić.
 
Naveo je da se gradi severna tangenta koja će Srbiju spojiti sa Rumunijom, projekat za "Vožd Karađorđe" koji će spojiti Mladenovac, Aranđelovac, Topolu, Raču, Despotovac i Bor, što je, kao je rekao, centralna tangenta.
 
Dodao je da Amerikanci i Turci južno rade Moravski koridor i da su to sve stvari na koje je ponosan i da neće stati samo zato što je neko nezadovoljan.
 
Istakao je da se neće nikome dodvoravati i da je upravo zbog takvog neodgovornog ponašanja Srbija izgubila šansu da se u njoj kopa litijum.

Komentari 119

  • Nebojsa

    25.10.2022 08:35
    tranzit
    Kaže stručnjak: "Spaja auto-put Beograd - Novi Sad E75, pa do Bulevara Evrope i sa novim mostom i auto-putem E70 prema Rumi i Šapcu".
    Kakva brilijantna ideja uraditi ovo kroz sred grada.
    Most je tebi i tvojim goblinima u Novom Sadu svakako nebitan. Bitno je samo što pre pripremiti teren za izgradnju milion kvadrata stambenog prostora okolo - a to je vaša savršena mašina za pranje para.
    U svemu tome vi ne hajete kako će ovo uticati na grad (može li da fukcioniše ovoliko planiranih kvadrata + svi galensi do sada, na postojećoj infrastrukturi, sa vodom, kanalizacijom, školama, zabavištima, bolnicama, kulturno-sportskim sadržajem, parkovima....). Tako se ponaša samo neko ko planira da pobegne za 5 godina.
  • Vera

    24.10.2022 13:40
    Postajemo kolonija NRKine
    Ovi veliki Srbi sve prodadoše Kinezima.
  • svim botovima

    24.10.2022 11:33
    Jedva čekam da vam sagrade Novi Sad na vodi, pa da vam ga prodaju za 3000 evra kvadrat, pa da vam komarci krv popiju leti, da ne možete od košave prozor da otvorite, da vam Dunav nadođe, ne mora mnogo, taman toliko da kada počne da se povlači da vam smrdi kao kuga (kao i mnoge druge velike reke), da vam se galebovi iseru po terasama i betoniranim stazama i da vam kamioni i šleperi kineske firme CRBC drndaju pored prozora dan i noć, i na Telepu i na Bulevaru Evrope i na Limanu 4.
    JEDVA čekam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti