VIDEO: Zahtev da se saopšti ko je komandovao Žandarmerijom na Šodrošu, ograda se i dalje čuva

Osmi dan policija čuva ogradu oko privremenog gradilišta na Šodrošu, dok aktivisti koji kampuju u "Šodroš survivor kampu" najavljuju nove akcije.
VIDEO: Zahtev da se saopšti ko je komandovao Žandarmerijom na Šodrošu, ograda se i dalje čuva
Foto: 021.rs

Na Kameničkoj adi i Ribarskom ostrvu još uvek nema građevinskih mašina i, za sada, vidljivi su samo radnici "Milenijum tima", koji rade na razminiranju terena. Oni uz pomoć detektora šetaju kroz raskrčenu šumu.

Kod kampa, u kojem uvek ima nekoliko aktivista, policija u opremi za razbijanje demonstracija čuva ograde. 

Tokom vikenda su postavljene kamere, kao i reflektori koji se pale noću i osvetljavaju šumu. Od danas na ogradi stoji i obaveštenje da je "objekat pod video nadzorom". Postavljene su i nove table koje pružaju informacije o radovima. 
 
 
Aktivisti kažu da pokušavaju da razgovaraju sa policajcima, ali da većina njih odbija komunikaciju. Ono što su uspeli da saznaju jeste to da policajci dolaze iz različitih gradova u Srbiji, te da dežuraju po smenama. 
 
 
U protekla dva dana nije bilo incidenata, ali je Gradski odbor Zajedno, zbog događaja od nedelje, 23. oktobra, Policijskoj upravi Novi Sad predao žalbu na postupanje pripadnika policije prilikom intervencije na Šodrošu. Oni su zatražili i da se obelodani ko je komandovao akcijom i ko su bili pripadnici MUP-a u kordonima ispred građana. 
Predsednik GO Zajedno Radivoje Jovović poručuje da su se nadležnima obratili zvanično, kako bi pomogli svim aktivistima koji su privođeni i povređeni, u nameri da zaštite svoja prava "od nezakonitog postupanja policije".
 
"Nama je izrazito bitno da se sazna identitet, ime i prezime lica koje je na Šodrošu, 23. oktobra, komandovalo vodom Žandarmerije koji je primenjivao silu prema građanima. Primenili su silu i nad našim sekretarom Mladenom Cvetićem. U guranju, kao i povlačenju građana, nanete su povrede, videli smo da je jedna devojka zadobila povredu nosa nakon udarca štitom. Zahtevamo da se sazna identitet glavnokomandujućeg, jer te snage nisu bile identifikovane, lica su im bila prekrivena maskama, a pločice i značke sklonjene", zaključio je Jovović. 
 
  • Vanja

    28.10.2022 19:01
    Idite u tu vašu evropu pa tamo demostrirajte,pa da vidite kakve ćete batine dobiti,i nećete pitati je komandovao.
  • SRB

    26.10.2022 09:16
    Banana država
    Vidi se na štitu da piše "3 ЈОН" što u prevodu znači treća jedinica opšte namene, verovatna Novo Sad.
  • Dejan

    25.10.2022 19:59
    Ovo su oni koji su se zakacili iskrenim aktivistima u cilju besplatnog marketinga za lokalne izbore. Neki od onih koji su se svim srcem borili za dobre stvari u nasem gradu nisu vise u prvim redovima. Zbog ovih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.