Pogledajte ko će dati procenu da li se Novom Sadu isplati "brzi bus" u javnom prevozu

Projektantsko-inženjerski biro "Adomne" i Fakultet tehničkih nauka dobili su posao izrade studije o poboljšanju javnog prevoza u Novom Sadu, vredan 3,9 miliona dinara.
Pogledajte ko će dati procenu da li se Novom Sadu isplati "brzi bus" u javnom prevozu
Foto: 021.rs

Njihova ponuda bila je jedna od dve pristigle na tenderu Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Ponuda "MHM-Projekt" iz Novog Sada ocenjena je kao neprihvatljiva jer je imala tehničke nedostatke, te je prihvaćena ponuda "Adomne" i FTN, koja nije imala nedostatke i odgovara procenjenoj vrednosti posla.

Posao saobraćajnih inženjera biće da izrade studiju, odnosno analizu i projekat ruta javnog prevoza u uslovima kad saobraćaj diktira brzinu i veću pouzdanost.
 
Cilj gradskih čelnika je, navodi se u dokumentaciji, poboljšanje brzine, kvaliteta i atraktivnosti javnog prevoza u Novom Sadu, što zahteva značajne izmene u odvijanju saobraćaja.
 
Tako je jedna od opcija koju u obzir uzimaju urbanisti i inženjeri uvođenje brzih autobuskih linija, koje bi bile izolovane od uticaja sadašnjeg mešovitog saobraćajnog toka. 
Kako je 021.rs pisao prilikom otvaranja ovog tendera, na autorima studije je definisanje trasa, odnosno profila kretanja autobusa, raspored autobuskih stajališta, ali i procena potražnje duž koridora za period od narednih 20 godina. Na izabranim inženjerima je i da izračunaju koliko bi sve ove inovacije koštale, kao i koliko je sama ideja, a buduća investicija isplativa za Grad Novi Sad.
 
Detaljnije o brzim GSP linijama čitajte na OVOM LINKU. Rok za izradu tražene studije je od 180 do najviše 365 dana.
  • Ha,ha,ha

    26.10.2022 08:05
    Cirkusanti
    Sinhronizacija semafora u gradu je ista ona od pre 30 godina,kada je bilo 3 puta manje vozila nego li sad. To je prvi problem. Drugi problem je mnogo ne logičnosti,kao npr.na glavnim saobraćajnicama upali se zeleno,kreneš normalno i već na sledećem semaforu dočeka te crveno!?!?!? Debilizam. Ko je taj "stručnjak" koji je to programirao??? Verovatno jedan od onih što su ih lopatom ubacivali u javna preduzeća,pa niti zna šta mu je posao,niti zna bilo šta da uradi,osim da zakomplikuje saobraćaj svojim debilnim odlukama.
    Ulice su presvučene najgorim asfaltom,otpadom,koji posle prve kiše počinje da se raspada i da se stvaraju udarne rupe. Sve to se radi namerno,jer ne treba njima da to bude kvalitetno odrađeno,jer kako će onda 2 puta godišnje da renoviraju te ulice i da na taj način vade pare iz budżeta??? Te rupe imaju još jedan benefit za njihov dżep,jer se uništavaju ljudima kola,pa onda moraju više da ulażu u odrżavanje istih,a od prodaje svakog dela automobila i izvršenih popravki oni uzmu 20 % poreza,opet u budżet i onda opet namešteni tenderi za izvlačenje tih para iz budżeta. Tako isto i sa gorivom,najgoreg kvaliteta. Akcize najveće u svetu. Ima li kraja ovom lopovluku,za koji niko nikada nije odgovarao u ovoj raspaloj drżavi??? Afera do afere,lopovluk do lopovluka,laż do lażi i oni sve bogatiji,a narod sve siromašniji. Uništili su budućnost našoj deci za rad šake dolara. Prodali veru za večeru. Toliko o Srbovanju. Najgori smo u univerzumu.
  • p6ke

    25.10.2022 20:46
    Molim grad da nam(Gsp-u) kupi alat i delove da možemo da održavamo ovo što nam je preostalo-sramota me koliko se "krpe"busevi- inače ništa od vaših brzih linija i ako može jedan inženjer koji zna kako"rade"autobusi-dosta nam je ovih što čitaju novine i sastavljaju mesečni raspored.
    Hvala
  • Ns

    25.10.2022 19:42
    Ns
    Samo tramvaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti