Đurić za 021.rs o grejanju u Novom Sadu: Spremni smo, za umanjenje računa ćemo videti

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić kaže da će se još videti da li će računi za grejanje Novosađanima za oktobar biti umanjeni jer usluga grejanja nije isporučena, odnosno grejna sezona je odložena.
Đurić za 021.rs o grejanju u Novom Sadu: Spremni smo, za umanjenje računa ćemo videti
Foto: 021.rs

Đurić za 021.rs nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje da li će stići takva odluka Gradskog veća. 

"Novosadsku toplanu smo zaključkom obavezali da prate stanje i vremenske prilike. Grejna sezona će (sada) početi, mi smo spremni, kao što smo bili spremni i pre nekih sedam dana. Pratićemo i dalje temperaturu", navodi Đurić.
Kako kaže, treba da budemo svesni da energenti nisu jeftini kao što su nekad bili.
 
"Kolege iz Nemačke kažu da je kod njih u stanovima temperatura 19 stepeni. Ništa nije, što se tiče grejanja, sporno, sistem je spreman da se aktivira, a za umanjenje računa ćemo videti", kaže novi gradonačelnik Novog Sada.
 
Dodaje da ovakav korak zavisi od Vlade Srbije.
 
"Prvo treba da vidimo šta će Vlada Srbije uraditi povodom toga kako bismo videli i mi šta dalje, kao Grad, da radimo i da li ćemo i šta moći", kaže Milan Đurić.
Računi bili umanjeni 2019. godine
 
Na predlog bivšeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, računi za grejanje bili su umanjeni u maju 2019. godine i to za 20 odsto. Naime, u maju je bilo hladnije nego što inače bude u to doba godine, a budući da je grejna sezona u Novom Sadu bila završena i građani nisu mogli da se dogreju, računi su im bili umanjeni.
 
Novosadska toplana nedavno je uradila takozvane "hladne probe", odnosno pustila je vodu da cirkuliše sistemom. Iako je sistemom puštena hladna voda, nekima su radijatori bili mlaki zbog sistema tople potrošne vode na koji su povezane kućne instalacije domaćinstava s područja Toplane Jug i Toplane Zapad.
  • smrza ns

    01.11.2022 22:57
    Grejanje, a sta je to? žubor hladne vode kroz radijatore
  • Ja

    01.11.2022 10:43
    Kako
    Sve poskupljuje ali grejanje neće. Subvencionisace se grejanje da bi se sacuvao socijalni mir i produzila agonija. Ne nisam protiv pomoći ugroženima ali subvencionisati rad toplane, zasto ?
  • Логичар

    01.11.2022 08:27
    EU?
    Па зар ми можемо, и уопште треба да се поредимо са ЕУ политиком која је сама себи извршава тихо самоубиство из заседе?!

    Разумем да је вођа преузео одређене "обавезе" (КиМ, Телеком, ЕПС, рудна богатства, 5G..) према нашим "партнерима" зарад пљачке и дезинтеграције свега српског, али бре човече, пиштајте људима грејање и копајте наш угаљ без обзира што нам то ЕУ забрањује!

    Један дан негрејања у Новосадској топлани прави "уштеду" у вредности од 50.00е, па зашто онда не можете да смањите рачуне?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti