Plan za Satelitsku pijacu: Jednospratna zgrada sa podzemnom garažom, cena radova veća od 703 miliona

JKP "Tržnica" dobila je građevinsku dozvolu za gradnju nove Satelitske pijace. Radovi su procenjeni na više od šest miliona evra.
Plan za Satelitsku pijacu: Jednospratna zgrada sa podzemnom garažom, cena radova veća od 703 miliona
Foto: 021.rs
Nova Satelitska pijace biće jednospratna zgrada sa podzemnom garažom, dok će deo objekta biti prizeman.
Kako 021.rs saznaje, predviđeno je da se na mestu sadašnje Satelitske pijace izgradi 11 poslovnih prostora, prostor za pijačnu prodaju i podzemnu garažu sa 44 parking mesta. Površina nove pijace biće gotovo 6.900 kvadratnih metara, što je tri puta više u odnosu na sadašnju tržnicu.
Međutim, nije poznato kada će početi izgradnja ovog objekta, jer u budžetu grada, ali ni u planovima "Tržnice", nema navoda o ovim radovima. Ipak, cena čitavog posla je procenjena na više od 703 miliona dinara bez uračunatog PDV-a.
 
U prethodnom periodu bilo je nekoliko najava gradnje, od kojih je poslednja bila pre godinu dana, kada je direktor Uroš Lončar početak radova najavljivao za proleće 2022. godine. 
 
 
Za sada je jedino izdvojeno gotovo devet miliona dinara za izradu projektne dokumentacije, što je za gotovo tri miliona dinara više od prvobitno dobijene cene na tenderu krajem 2021. godine. Radi se o tome da je prvobitnim projektnim zadatkom bilo predviđeno projektovanje nove pijace, ali bez podzemne garaže i magacina. To se promenilo i "AG institut", koji je bio angažovan kroz javnu nabavku, morao je ponovo da projektuje budući objekat.
Iako u gradskim dokumentima nema pomena o izdvajanju novca za radove na gradnji Satelitske pijace, kako građevinska dozvola važi tri godine, "Tržnica" ima dovoljno vremena za početak gradnje moderne pijace. 
 
Sadašnja Satelitska pijaca ima oko 2.000 kvadratnih metara sa 220 prodajnih mesta i 18 poslovnih prostora. 
 
U prethodnoj deceniji je bila obnavljanja, ali je kompletna rekonstrukcija u nekoliko navrata odlagana. 
  • dockan

    02.11.2022 01:26
    skučeno mesto
    stagod da se uradi bice tesno a skupo.
    Svršena stvar sa pijacaom onomad presecanjem.
  • Nada

    02.11.2022 00:06
    Petrovaradin
    Da li ce se ikada uvesti red na Petrovaradinskoj pijaci ? Pa ona je kao deponija.
  • Ana

    01.11.2022 16:59
    Da se ne lazemo
    Kada je ova vlast u pitanju, uvek je upitno na sta ce to liciti na kraju. Ali ono sto ne razumem je toliko protivljenje sredjivanju pijace - pa valjda i ti ljudi zasluzuju da imaju normalne uslove za rad: da ne kisnu, ne smrzavaju se, da imaju toalet, cisto radno mesto, itd. Pogledajte Palilusku pijacu u Beogradu - tu je prijatno za doci i prodavcima i kupcima. Najbolje bi bilo da sve ostane na nivou seoske pijace - jesmo cudan narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti