Slupana kola, Karlovci, suzuki: Sumnja o privatnoj upotrebi službenog vozila, vlast demantuje

Nakon udesa koji je, navodno, službenim automobilom izazvao predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić, postavilo se pitanje kako se koriste službena vozila u ovoj opštini.
Slupana kola, Karlovci, suzuki: Sumnja o privatnoj upotrebi službenog vozila, vlast demantuje
Foto: 021.rs

Među prvima to pitanje je postavio i šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Trišić, koji je dokumentaciju dobijenu na osnovu Zahteva za pristup informaciji od javnog značaja objavio na društvenim mrežama.

U objavljenoj dokumentaciji navodi se da je automobil marke "suzuki" SX4, isti model koji je nedavno slupan, od 1. januara do 22. avgusta ove godine prešao ukupno 15.651 kilometar. Dakle, prosečno je ovim vozilom dnevno pređeno 66 kilometara. 

Za to vreme, automobil koji je dat na stalno korišćenje predsedniku opštine utrošio je 1.251 litar goriva.
 
Ono što privlači pažnju su izveštaji o kupovini goriva putem kompanijske debitne kartice (NIS) za ovaj period. Gorivo je uglavnom točeno u Sremskim Karlovcima, ali takođe i u Pirotu, Beogradu, Požarevcu i Novom Sadu. 
 
Tri puta, u roku od 11 dana, gorivo u ovaj automobil točeno je na benzinskoj stanici u Prijepolju, koji se nalazi u blizini graničnog prelaza sa Crnom Gorom. Prvi put u ovom mestu gorivo je sipano 6. avgusta, drugi put dva dana kasnije, a treći 17. avgusta.
 
Na zvaničnoj internet stranici opštine nema informacija o tome da li je predsednik opštine Aleksandar Stojkečić, ili bilo ko drugi od opštinara, imao zvanične obaveze u Prijepolju ili okolini u to vreme.
 
Opozicioni odbornik Dragan Trišić tvrdi da je reč o putovanju u privatnoj režiji i dodaje da je od saradnika predsednika opštine čuo da je Stojkečić privatno boravio u Crnoj Gori u to vreme.
 
"Šta je tražio u Prijepolju? Članovi napredne stranke su nam govorili da je odvezao familiju na letovanje u Crnu Goru. Druga stvar je gde je on prešao 15.000 kilometara? Gde je on toliku kilometražu napravio? Kakve su koristi građani imali od toliko pređenih kilometara", pita Trišić.
 
Iz kabineta predsednika opštine ove tvrdnje poriču. U odgovoru za 021.rs navode da nisu upoznati sa podacima "koje je opozicioni odbornik objavio u privatnoj režiji".
 
"Možemo samo navesti da predsednik opštine službeno nije boravio van zemlje, niti se van zemlje kretao službenim vozilom. Za te tvrdnje ne postoje nikakvi dokazi već samo imaginacija opozicionog odbornika", navodi se u pisanom odgovoru iz Stojkečićevog kabineta. 
 
Na dodatno pitanje o eventualnom boravku Stojkečića u Prijepolju, te nakon poslatog izveštaja o kupovini goriva u kom se navodi ovo mesto, iz kabineta navode da je on zaista boravio u okolini Prijepolja u tim periodima, ali zbog posete izložbi u Domu kulture, kao i manastiru Mileševa. 
 
Pomenuta izložba otvorena je 16. avgusta, ali se zvanična poseta predsednika opštine Sremski Karlovci ne pominje ni na sajtu opštine, ni u lokalnim medijima. Iz kabineta ne navode razlog Stojkečićeve posete Prijepolju 6. avgusta. 
 
Iz opštine nisu odgovorili na pitanja da li je više osoba koristilo automobil.
Podsetimo, službeni automobil koji je dat na korišćenje Stojkečiću u žižu javnosti dospeo je prethodne sedmice kada je Karlovčanin K. R. objavio da je predsednik opštine službenim vozilom udario u njegov parkiran automobil, a potom u banderu. Stojkečić je, navodno, nakon što nije uspeo da upali kola posle udesa, iz istih izašao i odšetao se sa mesta nezgode. 
 
Predsednik opštine se ni nakon više poziva nije odazvao da govori o ovom slučaju. 
 
Opozicioni odbornik Trišić za 021.rs kaže da se ništa u Karlovcima nije poboljšalo za dve godine od kako je Stojkečić došao na čelo ove opštine, a lokalni naprednjaci su se opet podelili između sebe.
 
Opštinski odbor SRS i pre udesa i informacija o korišćenju službenog vozila tražio je ostavku Aleksandra Stojkečića, pre svega zbog komunalnih problema u Sremskim Karlovcima koji se već godinama ne rešavaju. Trišić navodi da će nastaviti da insistira na ostavci. 
  • КАРЛОВЧАНКА

    02.11.2022 09:00
    ЈОЈ КАРЛОВЦИ МОЈИ
    Моји Карловци су доспели на зао глас због неколицине људи који су уништили ово место, а некада смо били град за углед.
    Свака част младом Тришићу који је све ово показао јавности. Паметан човек! Неко им је морао рећи ДОСТА!
  • Stojkecic

    02.11.2022 08:49
    sta ce mu automobil
    gde on sve reprezentuje svoju opstinu da se vozika toliko. Jel jos radi kao vodic u turistickoj i samo promenuo titulu? neka bude direktor turisticke organizacije opstine. ostani na to sta znas, da pricas o istoriji koji si naucio i da vodis obicne turiste na trgu
  • Milan NS

    02.11.2022 08:18
    Ovde je važnije pitanje
    zašto je policija, koja je pozvana zbog udesa, skinula tablice sa automobila?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti