Vozači, nova izmena: Počinju veliki radovi u Kraljevića Marka, trajaće sedam meseci

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije danas, 3. novembra počinje izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u delu Ulice kraljevića Marka.
Vozači, nova izmena: Počinju veliki radovi u Kraljevića Marka, trajaće sedam meseci
Foto: Grad Novi Sad
U pitanju je deonica od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića. 
Zbog radova na kanalizacionom kolektoru, doći do redukcije saobraćaja u zoni raskrsnice Ulica kraljevića Marka – Bulevar Jaše Tomića, tako da će se saobraćaj odvijati dvosmerno u jednoj kolovoznoj traci.
"Postojeći kolovozni zastor u Ulici kraljevića Marka je u lošem stanju i ne zadovoljava trenutne saobraćajne zahteve u pogledu bezbednog odvijanja saobraćaja. Oštećenja kolovoza manifestuju se mrežastim pukotinama, podužnim i poprečnim pukotinama i udarnim rupama te je predviđeno uklanjanje kompletne kolovozne konstrukcije, nakon čega će početi izgradnja novog kolovoza, širine 5,5 metara i ukupne dužine 475 metara", kažu u Gradskoj upravi.
 
Pored ovih radova, projektom je predviđeno i rušenje postojećih, te izgradnja 102 nova parking mesta, kao i izgradnja novih pešačkih staza sa obe strane saobraćajnice. Takođe, predviđeno je i rušenje postojećih i izgradnja novih kolskih ulaza, kao i izgradnja vertikalne prepreke na pešačkim prelazima i prelazima za bicikliste.
 
Postojeća zastarela kanalizaciona mreža u Ulici Kraljevića Marka će biti rekonstruisana. Predviđena je izgradnja 50 novih slivnika, dok će stari slivnici biti uklonjeni. 
 
Projektom je predviđena demontaža celokupnog postojećeg javnog osvetljenja u ulici, te postavljanja novih 16 stubova, visine osam metara, sa LED svetiljkama.
 
"S obzirom na to da će se radovi, između ostalog, odvijati i na parceli na kojoj se nalazi spomenik kulture, na adresi Ulica kraljevića Marka 37, biće preduzete sve mere za integralno očuvanje spomenika. Takođe, biće zadržane i zaštićene postojeće starije sadnice i odraslo drveće koje se nalazi u uličnom koridoru", kažu u Gradskoj upravi.
 
Vrednost investicije je 115 miliona dinara, a rok za završetak radova je 210 kalendarskih dana, tj. sedam meseci.
  • Gordana

    04.11.2022 19:24
    Bukvalno niste normalni.
  • Svoj

    04.11.2022 17:02
    Haos
    Da li ovom javasluku neko moz da stane na put. Da bi potrosili pare iz budzeta do kraja godine izmisljaju radove ramo gde nema potrebe
    Sve da bi uzeli pare jer su popravke puteva idealni za uzimanje para

    A mi smo navikli da pljackaju i nazalost prihvatili to ali sada idu dalje da u isto vreme pljackaju i maltretiraju narod. Da li ovome sadomazohizmu ima kraja
  • Vesić

    03.11.2022 17:54
    Tužiću vas
    Vesićizaćija u Novom Sadu, bez mene. Sramota. Ti su moje ideje. Svi radovi istovremeno, blokiraj ceo grad, operi što više para i izGalensiraj ceo grad da se cakli..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti