Radovi na novosadskim ulicama zakomplikovali posao taksistima: "Jeste gužva, ali biće bolje"

Radovi na ulicama širom Novog Sada zakomplikovali su vožnju mnogim građanima, a onima koji radni dan provode u vozilima umnogome su otežali posao.
Radovi na novosadskim ulicama zakomplikovali posao taksistima: "Jeste gužva, ali biće bolje"
Foto: 021.rs
Među onima kojima je otežan posao su i taksisti. Zbog brojnih radova i zatvaranja ulica, teže im je da odrede vreme dolaska na lokaciju, pa netačna procena može da utiče na to da se putnici narednog puta obrate nekom drugom taksi udruženju.

Danima unazad taksisti se na društvenim mrežama žale na situaciju u gradu, a poseban problem pravi im i to što su zbog radova privremeno ukinuta pojedina stajališta. 

Neki su stava da bi bilo poštenije prema njima da im se kaže da sede dve nedelje kod kuće dok se ne završe radove, nakon čega bi mogli da rade normalno.
 
Novi radovi u Kraljevića Marka, uz još uvek zatvorenu Partizansku, neće doneti olakšanje taksistima. 
 
Predsednik privredne komore taksista Vojvodine Radenko Vidaković za 021.rs objašnjava da stranke odlučuju da nakon dobijenog vremenskog okvira, koji im ne odgovara, zovu druga taksi udruženja koja bi mogla brže da dođu do njih.
 
"Samim tim što je dosta ulica u gradu zatvoreno i protok saobraćaja u drugim povećan, vremenska prolaznost taksi službi je duža nego što bi inače bila", dodaje on.
 
Objašnjava i da su stranke prilično razumne što se tiče brzine vožnje i da su svesni da je velika gužva u gradu.
 
"Oni znaju da se te ulice kojim bismo inače išli rade i da se mora ići okolnim putem, razumeju oni to i ne prave nikakav problem", dodaje Vidaković.
Naglašava i da je bitno da se ove saobraćajnice urade jer će kasnije biti lakše kretanje kroz njih.
 
"Bitno je to što se te ulice rade jer su bile u jako lošem stanju i sa brojnim rupama na putu. Jeste gužva sada, ali će kasnije biti mnogo bolje", dodao je Vidaković za 021.rs.
  • Mirjam

    04.11.2022 23:11
    Bahati
    Nema tako bahatih vozaca kao sto su taksisti.Bezobrazno ce uleteti ispred vas ako iole drzite rastojanje ,trube ako istog trena na semaforu ne krenete,ako vozite propisno po gradu jure ispred vas,pri tome ima vozila koji smrde na cigarete,rasklimanih i nebezbednih kola.Mislim da za njih treba otvoriti skolu u kojoj ce se uciti kulturi u saobracaju.
  • Tja

    04.11.2022 16:07
    @Novosađanin

    Valjda si trebao do sada da shvatis da sam cinican. Kakva crna gospoda ovde hahaha. To samo citiram jednog taksistu, od njega sam cuo tu pricu.
  • Gavril

    03.11.2022 19:20
    Sudeći po tome na šta liči asfalt na većini gradskih ulica, mašinu za asfaltiranje ne bi trebalo gasiti narednih 5 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.