Zatvara se Hotel "Park": Promenjen vlasnik, postaje deo svetskog lanca hotela

Hotel "Park" će početkom sledeće godine prestati sa radom, saznaje 021.rs.
Zatvara se Hotel "Park": Promenjen vlasnik, postaje deo svetskog lanca hotela
Foto: 021.rs
Međutim, zatvaranje će označiti i novi početak. 
 
Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, "Park" će nakon rekonstrukcije nastaviti da posluje kao deo svetskog lanca hotela. 
Nezvanično, hotel je promenio vlasnika i više neće biti u vlasništvu porodice pokojnog Ratka Butorovića, koja će zadržati deo preduzeća i nastaviće da upravlja Hotelom "Leopold" na Petrovaradinskoj tvrđavi.
"Park" bi trebalo da postane deo poznatog svetskog lanca hotela, ali će informacija o tome biti saopštena narednih nedelja.
 
Zvaničan podatak o novom vlasniku još uvek nije objavljen, ali bi uskoro trebalo da postane javno dostupan, jer je podnet i zahtev za upis u Katastar nepokretnosti.
 
Međutim, ukoliko se pogledaju izveštaji sa sednica Skupštine akcionara, vidi se da je HTUP "Park" pre nekoliko meseci uzeo zajam od kompanije "Inobačka" u iznosu većem od 441 milion dinara, kako bi bio otplaćen kredit. U dokumentaciji je zgrada Hotela "Park" upisana kao izvršna vansudska hipoteka. 
 
Na poslovanje hotela uticala je i pandemija, pa je u avgustu 2020. godine, na neko vreme, prestao da prima goste. U januaru prošle godine uzet je kredit od 3,7 miliona evra, o čemu je 021.rs pisao na OVOM LINKU.
Kog obima će biti rekonstrukcija, kao i šta će biti sa postojećim objektima, poput čuvenog kluba "Dandy" ili Titovog apartmana, još uvek nije poznato. 
 
Hotel ima 225 soba i apartmana, sedam sala, dva restorana, dva bara, bal dvoranu, dve diskoteke, velnes centar i 350 parking mesta. Sadašnja zgrada je dograđena 1981. godine, kraj objekta koji je sagrađen 1961.
  • novosadista

    19.01.2023 18:40
    vreme
    Za sve one koju su licitirali kad je Bata Butorović kupio hotel Park, prava informacije je 9. februara, 2004.g. na licitaciji po početnoj ceni od 103,6 miliona dinara. Tada je predsednik Gradske vlade ( gradonačelnik ) bio Branislav Pomoriški. Bio je član LSV (Liga social-demokrata Vojvodine).
  • Knjesko

    08.12.2022 09:56
    Mafija
    Mafija gospodjo,mafijaa!
  • Đoko Tošin

    11.11.2022 11:47
    Nema revizije
    Što se zapeli za revizijom. Kasno je. Ne može se vratiti na vreme od pre 20 godina. Valjda smo i mi novi vlasnici ulagali u kapital koji smo kupili. Ima i ko nije, ali tome se nema šta oduzeti, sve je profućkao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti