FOTO: Vlast Sremskih Karlovaca ne održava kanal za odvod vode sa puta, "prete zaraza i plavljenje"

Kanal za odvod suvišne amosferske vode na putu kod Sremskih Karlovaca zapušten je i oštećen zbog neodržavanja, utvrdila je inspekcija.
FOTO: Vlast Sremskih Karlovaca ne održava kanal za odvod vode sa puta, "prete zaraza i plavljenje"
Foto: 021.rs

Kako se navodi u inspekcijskom izveštaju u koji je 021.rs imao uvid, zbog ovog je onemogućena osnovna funkcija kanala, koji je u vlasništvu opštine Sremski Karlovci.

Između ostalog, kanal je zapušen i zbog toga što su vlasnici susednih privatnih parcela odložili svoj građevinski i ogrevni materijal na javnu površinu, ali su u toku nadzora uklonili pomenuti materijal.
Ono što je ostalo, kako se uverio reporter 021.rs, jeste gusto nekontrolisano rastinje koje, po navodima inspekcije, korenjem i granama zadržava protok vode i lomi betonsko korito. U izveštaju se navodi da obraslo šiblje zadržava otpad raznog porekla, te da je nataložen i dubok sloj mulja koji zadržava vodu. 
 
 
"Zbog navedenih oštećenja kanal zadržava vodu koja, usled visokih dnevnih temperatura i truleži, širi neprijatne mirise, te kao takva, idealna je za razvoj larvi komaraca i preti širenju zaraze", piše u zapisniku.
 
Dodaje se da voda ne otiče jer je na nekim mestima visina mulja tolika da "pravi kontra pad".
 
"Vrlo često, usled obilnijih padavina, voda u kanalu se izliva iz korita i plavi susedne parcele, čime ugrožava privatnu svojinu građana", ističe se.
 
 
Stanje je nepromenjeno iako je karlovačka opština dobila rok od 30 dana nakon prijema zapisnika (26. jun 2022. godine) izvrši krčenje, odmuljavanje i sanaciju betonskog korita.
Povodom ovog zapisnika, 021.rs uputio je pitanja opštini Sremski Karlovci. Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor kada će se kanal sanirati i da li će vlasnici privatnih parcela koje su ugrožene plavljenjem dobiti odštetu u slučaju materijalne štete. 
  • djurdja

    12.11.2022 08:48
    ajde
    ocistite jednom a ne pricajte bajke. gde su savete i vece i skupstine.. na vas je da cistite ako vec primite plate i odlucite sada da cutite u svom smradu? gde su Djurdjine bajke i kako ona svima daje informacije. samo ceka da prezivi ove godine i onda ide u invalidsku penziju????
  • Mile

    09.11.2022 20:26
    Za naivne
    Sada ide namesteni tener od 50 milona o trosku gradjana za ciscenje kanala, to je dogovor sve.
  • Dejan

    09.11.2022 20:12
    ccccc
    To sve ovde stoji vec decenijama i sad ste preko novinara nasli da sredjujete problem, ne kazem da ne treba li na ovaj nacin najavljujete zvanicnu pljacku budzeta preko raznih zemarinih firmi i pod izvodjaca !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti