DJB o huliganima kod "Prve vojvođanske brigade": I onda dođemo do različitih Snajpera

Novosadski odbor Dosta je bilo ukazuje na to da ne čudi što je incident u kom su huligani opkolili školu na Novom naselju prošao bez ikakve reakcije, kako gradske vlasti, tako i celokupne zajednice.
DJB o huliganima kod "Prve vojvođanske brigade": I onda dođemo do različitih Snajpera
Foto: 021.rs

Prošlog četvrtak, prilikom posete Fudbalskog kluba Vojvodina Osnovnoj školi "Prva vojvođanska brigada", gde su se igrači družili sa decom, školu je opkolila grupa huligana, koja je imala i palice. Bilo kakva reakcija ili osuda, do sada, izostala je.

Kako navode u DJB, hiljade loših vesti i zabrinjavajući konferencija kojima smo zatrpani svakog dana proizvele se i "efekat otupljenosti na gotovo svaku pojavu kojoj smo svedoci". Dodaju i da je sleganje ramenima i gledanje na drugu stranu postao osnovni mehanizam odbrane od svakodnevnih grozota.
 
"Ona ne treba da nas čudi što događaji poput opkoljavanja škole od strane navijačke grupe na Novom naselju prođe bez ikakve reakcije, kako gradske vlasti, tako i zajednice u najširem mogućem obliku. Svako zna da se dečaci (a neretko i devojčice) u određenom uzrastu identifikuju sa navijčakim grupama. Takođe, svako zna da odlazak na utakmice i navijanje sa tribina predstavlja samo prvi korak u mnogo ozbiljnije i opasnije stvari", navode u DJB.
Dodaju i da odlazak na utakmice nije dovoljan za "viši status" i "napredovanje" u navijačkim grupama, već je neophodno crtati i "čuvati" grafite, napasti protivničke navijačke. 
 
"Ko se na tom putu 'dokaže i pokaže' postaje interesantan neformalnim centrima moći koji kontrolišu državne institucije. Tada se uspostavlja veza režima, policije i 'navijača' i vrlo brzo dođemo u situaciju gde se ne može tačno utvrditi da li je partija političko krilo navijačke grupe ili je navijačka grupa militantno krilo partije. U predizbornoj kampanja, naročito kada je pitanje izbornog rezultata pitanje života ili smrti, sve je dozvoljeno i svačija pomoć je dobrodošla. Izvršene usluge se uzvraćaju kada se glasovi saberu i tako do sledeće kampanje. I onda dođemo do različitih Mišića, Bogdanova, Belivuka, Snajpera...", poručuju.
Kažu i da se ovaj scenario odigrao mnogo puta u poslednjih 30 godina i da se sada, opet, ponavlja.
 
"Prva epizoda desila se prošlog četvrtka na Novom naselju. To se nas, kao i do sada, neće ticati. Pravićemo se da nismo čuli ili videli, naučiti sebe da to nema nikakve veze sa nama i nastaviti sa robovanjem nakaradnom, nametnutom sistemu. Predaja je, nažalost, postala jedina opcija", zaključuju. 
  • Firma 1989

    15.11.2022 02:28
    Bez brige
    Resicemo mi, najvise volimo ovakve mangupe sto plase decu po skolama
  • pajo patak

    14.11.2022 15:08
    @
    lepo su te naučili na академији младих ЦХЦ, tako da ti bilo koja druga škola nije ni trebala. Desanka ti je i dalje potrebna za pisanje komentara na ovom portalu.
  • / /onaj prvi/

    14.11.2022 13:12
    /
    @@/
    cemu onda takva opozicija ako misli odrzavati i podrzavati isti sistem?

    da li ste stvarno vredni podrske naroda?
    da niste isprdak udbde drugacije bi vodili izborne kampanje zadnjih nekoliko izbora.
    nisam glasao za sns

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti