FOTO: Vidikovac u Sremskim Karlovcima u očajnom stanju, odgovorni ne reaguju

Duškov vidikovac u Sremskim Karlovcima tokom godina je postao neprepoznatljiv, a odgovorni iz opštine ne reaguju.
FOTO: Vidikovac u Sremskim Karlovcima u očajnom stanju, odgovorni ne reaguju
Foto: 021.rs
Konstrukcija same građevine koja je otvorena pre deset godina sada je na brojnim mestima popucala, popločana površina je promenila boju, a ograda je zarđala i oštećena.
Vidno su uništeni i svi dodatni elementi poput vrata, prozora, kao i delovi starog kafića koji je nekoliko godina radio na ovom mestu. 
Odbornici Srpske radikalne stranke (SRS) su 2018. godine tražili od tadašnjeg predsednika Opštine Sremski Karlovci Nenada Milenkovića da odredi građevinsko veštačenje ovog objekta, a kako kaže predsednik odborničke grupe SRS Dragan Trišić za 021.rs, predlog je prećutan - nije bio ni prihvaćen, niti odbijen.
 
"Meni je poznato da je stanje na Vidikovcu loše i pre nekih mesec dana sam ih upozorio šta se gore zbiva. Objekat nije održavan zato što je opština pokazala krajnju nebrigu prema tom objektu, dozvolila je da bude uništena od strane huligana i da ispuca, a da se uopšte ne vodi računa šta će se desiti, ne daj Bože, ukoliko se deo ili ceo objekat odvali i sjuri sa tog brda na okolne kuće", rekao je on.
 
  
 
On je još jednom apelovao na opštinu da uradi nešto povodom tog slučaja. 
 
"Dakle, krajnja nebriga, nemar i nezainteresovanost opštinskih vlasti za Vidikovac je dovela do toga do čega je dovela. Apelujem na opštinu da se pod hitno izvrši građevinsko veštačenje objekta da se zna u kakvom je stanju i da li su ljudi i njihova imovina u opasnosti, a vidimo da je objekat ispucao i da takva mogućnost verovatno postoji", kaže Trišić za 021.rs.
 
  
Iz kabineta predsednika Opštine Sremski Karlovci nisu odgovorili na pitanja ko je zadužen za održavanje ove građevine, kao ni kada je poslednji put inspekcija bila u nadzoru, te da li se planira obnova.
 
Kako je Vidikovac nekada izgledao pogledajte na OVOM LINKU.
  • Сава

    20.07.2023 16:26
    Ој Карловци
    Карловци су у Катастрофалном Стању Распадају се изузетак су Објекти СПЦ…Све су упропастили Стражилово, Дворска Башта Парк сад Видиковац који је постао Ругло!
  • Pravdoljub

    18.01.2023 11:32
    Biće skoro propast sveta
    Neuki, bahati i moralno srozani ispod dna. To je slika onih koji žive u tom mestu. Nije im niko sa strane kriv, to su hteli o to su dobili. Propast je počela sa 2016. i sada je kasno. Pokradeni su milioni i? Ništa, ovce i služe za šišanje!
  • Cerat

    03.12.2022 07:17
    Pljuvali smo Nesu Milenkovica a tek sada vidimo koliko se borio i koliko su Karlovci bili bolje i lepse mesto dok je on bio gradonačelnik. Eto vam sada Karlovčani. On je ziveo sa nama i delio i dobro i loše sa svojim građanima. I treba da nestanemo i da nas nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti