Prvi decembarski dan u Novom Sadu tmuran, ali pun zanimljivih dešavanja za sve uzraste

Prvi decembarski dan u Novom Sadu biće ispunjen brojnim zanimljivim dešavanjima.
Prvi decembarski dan u Novom Sadu tmuran, ali pun zanimljivih dešavanja za sve uzraste
Foto: 021.rs
Kao i uvek, tu je naš mali vodič da vam donese sve najvažnije informacije za naredni dan.
Vreme
 
U Novom Sadu će u četvrtak biti tmurno i hladno. Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području jak istočni i jugoistočni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura će biti 3, a najviša dnevna 5 stepeni Celzijusa. 
 
Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. 
 
Bolovi u mišićima i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije.
Trebalo bi da znate i...
 
Od sutra, 1. decembra, počinju pripremni radovi u Ulici Episkopa Visariona, a prema planiranoj dinamici, radovi će se od sledeće nedelje odvijati i u Šumadijskoj ulici.
 
U toku su radovi na obnovi kolovozne konstrukcije u Ulici Tone Hadžića, a završetak je planiran do kraja sedmice.
 
Radovi na asfaltiranju kolovoza u Ulici Marka Oreškovića u Sremskoj Kamenici privode se kraju i od sutra će ova ulica biće otvorena za saobraćaj.
 
Novosadska toplana u četvrtak, 1. decembra počinje radove na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Bele njive 15. Za vreme trajanja radova obustavlja se saobraćaj u Ulici Bele njive od broja 21 do broja 15 (novoizgrađeni objekat). U delu Ulice Bele njive od broja 23 do raskrsnice sa Ulicom Đorđa Rajkovića ukidaju se parking mesta i uvodi se dvosmeran saobraćaj. Privremena izmena režima saobraćaja će trajati do 20. decembra.
 
Završava se 12. po redu sezona iznajmljivanja gradskih bicikala "NS bike", a "Parking servis" moli korisnike da iznajmljene bicikle razduže do četvrtka, 1. decembra do 19 časova.
 
To mogu učiniti na nekoj od sledećih lokacija: na Štrandu, Spensu, Železničkoj stanici, kod Srpskog narodnog pozorišta, na lokaciji Kampus Univerziteta, Detelinara (kod "ABC centra"), Detelinara (ugao ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića), Novo naselje (Bulevar Jovana Dučića, kod Univereksporta), Liman 3 (Dom zdravlja), Petrovaradin (Preradovićeva ulica, kod pošte), Liman 3 (NIS), Futoška ulica (prekoputa kasarne "Dr Arčibald Rajs"), Telep (Bulevar patrijarha Pavla, između ulica Feješ Klare i Jožefa Atile) i Bulevar Evrope (raskrsnica sa Hadži Ruvimovom ulicom)
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Petrovaradina i Bukovca neće imati struje. U Novom Sadu su to Šarplaninska 32-48, 37-57, Dinarska 1-11, 2A-16, od 8.45 do 9.45 časova; Rumenačka 120-132, od 9 do 12.30 časova i Karađorđeva 2, Kisačka 1, 26-38, Dositejeva 26A, od 10.30 do 12.30 časova. Ko će još biti bez struje, saznajte OVDE.
Gde ići?
 
Svakog četvrtka se ljubitelji stranih jezika okupljaju na Language Club-u u Radio kafeu, a početak je u 20 časova. 
 
Prvi "Acoustic Rock Fest" biće održan od 20.30 časova u Domu kulture. Festival je nastao sa ciljem da se promovišu mladi autorski bendovi, a nastupiće Vedran Ferizović trio, The Bad Week i Keckec i Severtransi.
 
U okviru ciklusa o muškom nasilju "Po istinitoj priči" u Omladinskom centru CK13 od 18 časova će se održati projekcija filma "Priča Metjua Šeparda" iz 2002. godine, a od 20 časova će se održati razgovor o filmu sa Dragoslavom Barzut.
 
Konzervatorska priča o slici "Tursko kupatilo (Amam)" Save Šumanovića održaće se od 19 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Kroz konzervatorsku priču o slici će publiku voditi viši konzervator-restaurator i šef Sektora zaštite Galerije Matice srpske u kojoj je delo "Tursko kupatilo" rađeno Marko Despotović.
 
Predavanje dr Siniše Đekića iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine "Zdravi i radno aktivni Novosađani" održaće se od 19 časova u Digitalnom omladinskom centru.
 
Otvaranje izložbe Dimitrija Vujadinovića "Milunka Savić i heroine Velikog rata" održaće se od 18 časova u Galeriji Prometej.
 
Autorsko vođenje kroz izložbu "Vojvodina i Donja Austrija - interkulturalne veze" održaće se i ovog četvrtka od 18 časova u Arhivu Vojvodine.
 
U KC Lab-u se počinje trodnevni Prvodecembarski fest, a prvog dana se očekuje nastup ovogodišnje nagrade zadužbine Milana Mladenovića Dine Jashari i bend Natalee, a od 18 do 20 časova će biti organizovano i brzo HIV testiranje.
 
Promocija knjige "Mi, konji" Ivana Čkonjevića će se održati od 19 časova u knjižari Bulevar Books.
 
Rammstein Special Night održaće se od 21 čas u Gerila Bar-u.
 
Festival monodrame za decu počinje u četvrtak na Maloj sceni Pozorišta mladih od 10 časova, a igraće se nekoliko kratkih predstava: "Baba pravi krofne", "Ne mogu da se ljubim", "Doživljaji Mate Dangube" i "Deda Mrazove nevolje".
 
Predstava "Kad te Bog ritne u stomak" odigraće se od 19 časova na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta.
 
Predstava "Cat Claw" odigraće se od 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a isti dan će se od 18 časova na Maloj sceni odigrati dečija predstava "Kako se gradi karakter".
 
Predstava "Proslava" odigraće se od 20.30 časova u Pozorištu "Promena".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti