Napokon petak: Toplije vreme i mnoštvo zanimljivih dešavanja

Napokon je došao petak koji Novosađanima donosi toplije vreme i mnoštvo zanimljivih dešavanja.
Napokon petak: Toplije vreme i mnoštvo zanimljivih dešavanja
Foto: 021.rs

Kao i uvek, mi smo tu da vam sumiramo sve najvažnije informacije koje vas čekaju u narednom danu.

Vreme
 
U Novom Sadu i sutra tmurno, uz povremenu kišu, ali toplije. Vetar jak jugoistočni. Najniža temperatura biće tri, a najviša 12 stepeni.
 
Biometeorološke prilike mogu imati nepovoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i respiratornim oboljenjima, kao i nervno labilne osobe mogu osetiti izražene tegobe. Nervoza, problemi sa snom i glavobolja su mogući kod meteoropata. 
Trebalo bi da znate i...
 
Deo Podbare neće imati grejanje od 7.30 časova zbog izgradnja vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Bele njive 15. Koje ulice neće imati grejanje pogledajte OVDE.
 
Delovi Novog Sada, Bukovca i Kaća, kao i ceo Begeč neće imati struje. U Novom Sadu su to ulice: Živojina Ćuluma 56-100, 87-107, od 8.30 do 9.30 časova i Danila Kiša 19, 23, 25, od 8.45 do 9.30 časova. Ko još ostaje bez struje, detaljno pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Otvaranje četrnaestog izdanja Međunarodnog festivala kvir filma "Merlinka" održaće se u 19 časova u Kulturnom centru Novog Sada kada će se prikazati kratki dokumentarni film "Meldita, ljubavna pesma Sarajeva", a odmah nakon ovog filma biće prikazan kratki igrani film "Frida".
 
Tribina povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, održaće se od 11 časova u zgradi Radničkog doma, Bulevar Mihajla Pupina 24.
 
Izložba unikatnog nakita, mode i slikarstva "Epoha Dunđerskih" održaće se u 18 časova u Digitalnom omladinskom centru.
 
Naučni skup "Dušan Radović za velike, a malo i za male" održaće se od 10 časova u Svečanoj sali Matice srpske. Skup se održava povodom stogodišnjice rođenja tog velikog pisca.
 
Koncert instrumentalnog rokenrol tria LHD održaće se u 21 čas u Omladinskom centru CK13.
 
U okviru Festival studentskog pozorišta će od 12 časova biti otvorena izložba fotografija nastalih na prošlogodišnjem festival u Galeriji Akademije umetnosti Novi Sad, a kustoskinja izložbe je Dubravka Lazić.
 
Od 17 časova će biti izvedena predstava "Intervjui" Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti Novi Sad. Na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta od 19.30 časova biće izvedena predstava "Tartif" Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, a na Kamernoj sceni od 21 čas predstava "Pseće srce" Akademije umetnosti u Banjskoj Bistrici.
 
Premijera predstave forum teatra "Šta radiš večeras?" održaće se od 12 časova u Gimnaziji "Laza Kostić". Osmislilo, realizovalo i odglumilo ju je dvadeset dvoje mladih iz Novog Sada starosti između 15 i 18 godina, u organizaciji Centra za omladinski rad.
 
Predavanje "Uroš Predić kroz sliku zadužbinarstva Matice srpske" održaće se u 19 časova u Galeriji Matice srpske. Na predavanju će govoriti upravnica poslova Matice Jelena Veselinov.
 
Koncert beogradske rok grupa Babe, posle tri godine pauze, održaće se od 22 časa u Domu kulture.
 
Koncert Sare Renar održaće se od 21.30 časova u knjižari Bulevar Books.
 
Projekcija filma "Mačak u čizmama: Poslednja želja" održaće se u 18 časova u KC "Mladost" u Futogu, a od 20 časova film "Lastavice Hristove".
 
Pozorišna predstava "Dobro došli u kabare" odigraće se u 19.30 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a karte se prodaju u CD-šopu Mungos.
 
Monodrama "Nina" odigraće se od 20 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih.
Ukoliko ste propustili...
 
 
 
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti