Hladni decembarski četvrtak pred Novosađanima: Nove izmene režima saobraćaja i brojna dešavanja

Još jedan decembarski četvrtak Novosađanima donosi i nove izmene režima saobraćaja, ali i hladno vreme.
Hladni decembarski četvrtak pred Novosađanima: Nove izmene režima saobraćaja i brojna dešavanja
Foto: 021.rs
Kao i uvek, mi smo tu da vam sumiramo sve najvažnije informacije koje vas očekuju u narednom danu. Pa da počnemo...
Vreme
 
I četvrtak će biti tmuran uz moguću slabiju kišu. Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće dva, a najviša pet stepeni.
 
Kod osoba sa srčanim i respiratornim oboljenjima moguće su tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u mišićima, glavobolje i smanjene radne sposobnosti.
Trebalo bi da znate i...
 
Počinju radovi na Bulevaru Slobodana Jovanovića, na delu saobraćajnice od Futoškog puta do Bulevara Jovana Dučića, što će usloviti potpunu obustavu saobraćaja na ovoj deonici. Raskrsnica Bulevar Jovana Dučića–Bulevar Slobodana Jovanovića–Ulica Radomira Raše Radujkova će biti prohodna, a završetak radova planiran je tokom iduće sedmice.
 
Autobusi GSP-a na linijama 2, 9 i 9A promeniće trasu kretanja zbog rekonstrukcije kolovoza na Bulevaru Slobodana Jovanovića, od Futoškog puta do Bulevara Jovana Dučića. Ova izmena će trajati do 23. decembra, a kako će se kretati pogledajte OVDE.
 
Pritisak vode u Novom Sadu i prigradskim naseljima možda bude varirao. Kako kažu u "Vodovodu i kanalizaciji", razlog su radovi u glavnoj trafo stanici u Farbici vode. Ovi radovi će se izvoditi u noći između srede i četvrtka.
 
Novosadska toplana ugrađivaće vrelovodni priključak za objekat na Trgu Dositeja Obradovića – Institut Biosens. Deo Kampusa i novosadskih fakulteta biti bez grejanja od 8 časova, na adresama: Trg Dositeja Obradovića 1 i 2 i dr Zorana Đinđića 2.
 
Delovi Novog Sada, Sremske Kamenice, Rakovca i Bukovca neće imati struje. Kada je u pitanju Novi Sad, bez struje će biti Ulica Dragoslava Milisavljevića, od 8.15 do 14.30 časova. U Sremskoj Kamenici isključenje je planirano u Milutina Milankovića 20-24A, 1-7, Joške Velkera 2-18, 1-5, Bransilava Bukurova 11, 12-14, od 10 do 11 časova i u dr Goldmana 5A-19, deo ulice Nova 1 i deo ulice Nova 2, od 9.30 do 11.30 časova. Ko još ostaje bez struje, detaljnije pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Svakog četvrtka se ljubitelji stranih jezika okupljaju na Language Club-u u Radio kafeu, a početak je u 20 časova. 
 
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe sutra organizuje tribinu u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u saradnji sa udruženjem "Asistent". Tribina će biti održana u okviru projekta "Hrabre, snažne, ravnopravne" u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe (ulaz iz Cvećarske br. 2), a počinje u 17 sati.
 
Takođe, radionica "Muškarci protiv nasilja prema ženama" održaće se u 18 časova, u multimedijalnoj sali na prvom spratu zgrade Rektorata.
 
Festival studentskog pozorišta će svečano biti otvoren u 17 časova u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti Novi Sad, a nakon toga će biti izvedena predstava "Porodica Topalović" studenata glume na Akademiji, a prema drami Dušana Kovačevića "Maratonci trče počasni krug". Na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta će od 21 čas biti izvedena predstava Edvarda Bonda "Melodija" sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.
 
Predavanje profesorke nemačke književnosti i prevoditeljke Nikoline Zobenice "Ingeborg Bahman: Zvezda nemačke posleratne književnosti" održaće se od 18 časova u Muzeju Vojvodine.
 
Izložba autorki Gordane Petković i Korane Borović "Dnevnici seoba - Zapisi o novosadskim porodicama" biće otvorena u 18 časova u Galeriji Prometej.
 
Promocija knjige francuske književnice Kamij Kušner "Ćutanje u službi dominacije" (Familia grande) održaće se od 15 časova na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U razgovoru će, osim autorke, učestvovati i filozof Mark Krepon, profesorka i književna kritičarka Vladislava Gordić-Petković, kao i profesor francuske književnosti Pavle Sekeruš.
 
Koncert IQV - EKV Tribute održaće se od 22 časova u Domu kulture.
 
Baletska predstava "Ohridska legenda" odigraće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta
 
Predstava "Ana Karenjina" reditelja Dejana Projkovskog odigraće se od 19 časova na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta.
 
Predstava za decu "Bajka o vitezu bez konja" odigraće se od 18 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih.
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti