Petrići odustali od krivične tužbe protiv aktivistkinje Arsić: Više ne traže zatvor, samo pare

Sanja Petrić, suvlasnica Galensa i Promista, odustala je od privatne krivične tužbe protiv aktivistkinje Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" Dragane Arsić, saznaje 021.rs.
Petrići odustali od krivične tužbe protiv aktivistkinje Arsić: Više ne traže zatvor, samo pare
Foto: 021.rs

"Prošli put je bilo ročište za medijaciju. Mi smo odbili medijaciju, jer to bi značilo da prihvatam krivicu. Naravno da se apsolutno ne osećam krivom. Sada to može da utiče i na ostale parnične tužbe. Videćemo. U svakom slučaju je dobra vest. Pretpostavljam da su shvatili da je besmisleno i da je smisao te krivične tužbe bilo da nas ućutkaju, da se mi ne bavimo više tim Kestenom, odnosno javnim interesom", kaže Arsić za 021.rs.

Ovom tužbom, Sanja Petrić je tražila godinu dana zatvora za Draganu Arsić. Sada su preostali parnični postupci kojima se traže novčane kazne. 

Petrić je Draganu Arsić, u ovom postupku, optuživala za krivično delo Narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti.
 
Ona je ove svoje tvrdnje, u privatnoj krivičnoj tužbi u koju je 021.rs imao uvid, obrazložila uglavnom objavama Dragane Arsić i Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" u kojima se komentariše njeno privatno imanje na vidikovcu Kesten u Nacionalnom parku. 
 
"Imajući u vidu samu činjenicu da je tužena javno iznosila neistine i to putem video zapisa koji je sa namerom postavila na društvene mreže i u medije, te je kao takav postao dostupan široj javnosti i izazvao brojne burne i negativne reakcije, građani su izgubili poverenje u organe Autonomne pokrajine Vojvodine i čelnika Eparhije sremske, a privatnoj tužilji je u značajnoj meri narušen poslovni ugled", navodi se u tužbi.
 
Nasuprot tome, na jednom od prethodnih ročišta Petrići su naveli da im se poslovanje nije pogoršalo.
Osim ovog postupka, traju još četiri parnične tužbe. Arsić navodi da do kraja meseca očekuju presudu za tužbu za nanošenje duševne boli i povredu ugleda i časti Nebojše Petrića.
 
U januaru je i ročište za materijalnu štetu, odnosno oštećenje katanca i žice na imanju na Kestenu, potom još dve, za ometanje državine i duševnu bol Sanje Petrić.
 
Arsić kaže da očekuje da do kraja februara budu izrečene prvostepene presude u svim preostalim postupcima. 
  • Vlada

    14.12.2022 12:36
    @C. K

    Da li je stvarno moguće da si takav idiot da ne kapiraš da ti svaki komentar bude provaljen zato što pišeš iste nepismene, maloumne baljezgarije?
  • C. K

    14.12.2022 08:10
    @Milankovic
    Bravo na komentaru! Tacno u metu realno i tacno! Niko nesme da blati nikog a da neprodje nekaznjeno! Odakle Petricima novci placevi tenderi....za to je zaduzena gradjevinska inspekcija policija...pitajte njih! Ako oni nemaju odgovor ili nejce da kazu menjajte ih jer oni rade za gradjane a ne da gradjani rade njihov posao i na kraju izvuku deblji kraj!
  • XY

    13.12.2022 15:08
    @Milanković
    Jadniče nepismeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti