U Novom Sadu će biti sve više punjača za električne automobile

JKP "Parking servis" planira da u narednim mesecima postavi punjače za električna vozila na parkiralištima na delu Bulevara oslobođenja i Ulice Filipa Filipovića, na Detelinari.
U Novom Sadu će biti sve više punjača za električne automobile
Foto: Pixabay

Do sada se ova oprema nije postavljala i punjači su postavljeni na nekoliko mesta u gradu uglavnom u "privatnom aranžmanu". Međutim, sada će to postati deo standardne opreme koja se postavlja na javnim parkiralištima. 

Proteklih godina postala je praksa da se u urbanističkim planovima, kojima se predviđa rekonstrukcija ili gradnja novih parkirališta, ostavlja mogućnost za postavljanje ove opreme. Tako će, na primer, podzemne garaže koje se grade u centru Novog Sada imati više punjača za električne automobile. 

"Parking servis" planira da punjače postavlja u sklopu radova na rekonstrukcijama postojećih ili gradnji novih parkirališta. 
 
Kada je u pitanju Bulevar oslobođenja, punjači će biti postavljeni u sklopu rekonstrukcije saobraćajnice, koja je najavljena za sledeću godinu i koja će se raditi po fazama. 
 
Tako je za 2023. godinu planirana rekonstrukcija parkinga na delu Bulevara oslobođenja od Novosadskog sajma do Futoške ulice. Osim novog asfalta i postavljanja punjača za električna vozila, radovi će podrazumevati i očuvanje drvoreda. 
Punjači će se postavljati i na Detelinari, u Ulici Filipa Filipovića. Radovi obuhvataju uređenje novih 55 parking mesta, postavljanje punjača i očuvanje drvoreda.
 
Za radove na obe lokacije u budžetu grada je pripremljeno 30 miliona dinara. 
  • Realista

    20.12.2022 20:41
    prebiše se od posla
    Znači, podići će broj punjača za 900%, do sad nisu imali nijedan a sad će ih biti 9. Neverovatno...!
  • Zivko Petkovic

    20.12.2022 18:16
    Realno
    A obican narod da stedi struju da bi burzuji na svakom cosku punili baterije preskupi al aitomobila
  • Samo pitam

    20.12.2022 16:32
    A jeste pitali Elektrovojvodinu, šta oni kažu ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.