Aktivistkinja 1, Petrići 0: Sud odbio tužbeni zahtev Nebojše Petrića protiv Dragane Arsić

Odbačen je tužbeni zahtev vlasnika "Promista" Nebojše Petrića protiv aktivistkinje Dragane Arsić.
Aktivistkinja 1, Petrići 0: Sud odbio tužbeni zahtev Nebojše Petrića protiv Dragane Arsić
Foto: 021.rs
U pitanju je prvostepena odluka Osnovnog suda u Novom Sadu.
Suvlasnik "Galensa" i "Promista" je od aktivistkinje Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" (OŠFG) ovom tužbom tražio naknadu nematerijalne štete za povredu ugleda i časti i nanošenje teške duševne boli, uz odštetni zahtev od 800.000 dinara. 
Sud je obavezao tužioca Nebojšu Petrića da tuženoj naknadi troškove sudskog postupka.
 
Na poslednjem ročištu u ovom parničnom postupku, direktor firme "Promist Milija" Pavlović izjavio je da sporni protest zbog kog su aktivisti tuženi nije uticao na poslovanje firme čiji je on direktor, kao i da je firma svrstana u prvih 100 u Srbiji po uspešnosti.
 
Podsetimo, zaključen je i postupak po tužni suvlasnice Galensa Sanje Petrić protiv aktivista Pokreta OŠFG i Udruženja "Fruškać" za smetanje državine.
 
Osim toga, Sanja Petrić je odustala od privatne krivične tužbe protiv aktivistkinje Dragane Arsić u kojoj je tražila kaznu od godinu dana zatvora.
Suvlasnici kompanije Galens su početkom godine uputili niz tužbi protiv članova Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" i Udruženja "Fruškać", a ukupna vrednost tužbenih zahteva protiv ova dva udruženja je oko dva miliona dinara.
 
Aktivisti i pravni stručnjaci ocenili su da je reč o SLAPP tužbama. Takozvane SLAPP tužbe relativno su nov vid pritiska na medije, aktiviste i uopšte one koji pokušavaju da zaštite javni interes.
  • ex chapman

    29.12.2022 09:22
    @Limanac
    o cemu ti pricas? kolko se ja secam vec je jednom "proslo njihovo vreme" i sta se desilo? eto ih sad ponovo jasu. a i ovo sto ne jasu niko od njih nije snosio nikakvu odgovornost
  • M. D

    29.12.2022 08:46
    M. D
    Neprimajte se o nezavisnom sudstvu! Rezim AV malo toplo malo hladno i samo odjednom bam!!!
  • lala

    29.12.2022 00:02
    Pohvala za sudiju
    Hvala sudiji, eto da pohvalimo i sudiju koja je očigledno pošteno uradila svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti