APV: Nisu planirana nikakva "oštećenja predviđena projektom" za izgradnju garaže Banovina

Akcija progresivne Vojvodine demantovala je tvrdnje Gradskog odbora Srpske napredne stranke o "oštećenjima predviđenim projektom" u slučaju Banovine.
APV: Nisu planirana nikakva "oštećenja predviđena projektom" za izgradnju garaže Banovina
Foto: 021.rs

Nakon otkrića 021.rs da je došlo do oštećenja objekta Skupštine Vojvodine, brojne opozicione stranke tražile su odgovore na pitanja, a oglasila se i Srpska napredna stranka poručujući da je bilo predviđeno da zbog izgradnje obližnje podzemne garaže dođe do sleganja susednih objekata približno dva centimetra.

Akcija progresivne Vojvodine u saopštenju navodi da se u najnovijem dopisu Gradske uprave za inspekcije poslove pobija ova tvrdnja. 
 
"U odgovoru inspekcije, koji je usledio na zahtev za informaciju od javnog značaja građana zabrinutih za sudbinu kompleksa Banovine, izričito se navodi da u projektu za građevinsku dozvolu nisu obrađivana i navođena 'oštećenja predviđena projektom'", poručuju u APV.
Kažu i da je bilo raznih dezinformacija, poput one da je reč o "manjim oštećenjima", iako je Gradska uprava za inspekcijske poslove utvrdila suprotno - "da su konstatovana oštećenja takva da je 'ugrožena stabilnost objekta'".
 
"Naredna laž koja je raskrinkana jeste tvrdnja da je poštovana zakonska procedura tokom izgradnje podzemne garaže. Ispostavilo se da je sama građevinska dozvola izdata nelegalno jer nedostaje saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture, što je krivično delo zbog kog će odgovarati nadležni u Upravi za urbanizam", kažu u APV, tražeći da se sva projektna dokumentacija predstavi javnosti.

SNS je u svom saopštenju iz sredine novembra prošle godine naveo da je izgradnja podzemne garaže sada "u fazi kada se ne predviđa bilo kakvo dodatno sleganje, te da je nemoguće da se do kraja izgradnje garaže bilo kakvo sleganje dogodi ponovo, iako se uprkos toj činjenici svakog dana u propisanom intervalu i na propisan način vrše merenja, ne samo objekata APV već i svih susednih".

  • Bbbb

    09.01.2023 18:48
    Covece, srusice Banovinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.