Haotično sa polascima vozova između Novog Sada i Beograda: "Soko" kasni ili ni ne kreće

Vožnja brzim vozom "Soko" između Novog Sada i Beograda danas je znatno usporena, uz velika kašnjenja ili otkazivanja polazaka.
Haotično sa polascima vozova između Novog Sada i Beograda: "Soko" kasni ili ni ne kreće
Foto: 021.rs
Putnici koji su se prepodne vozili brzim vozom ispričali su za 021.rs da je bilo kašnjenja, pri čemu je voz koji je trebalo da krene u 12 sati kasnio više od sat vremena. 
Da postoje problemi na pruzi između Novog Sada i Beogradu vidi se i po tome što je "Srbija voz" saopštio da su otkazani polasci u 13, 14, 15 i 16 časova. 
 
"'Srbija voz' obaveštava korisnike svojih usluga da dana 12. januara voz koji polazi iz Beograda za Novi Sad u 15 časova i iz Novog Sada za Beograd u 16 časova neće saobraćati zbog tehničkih razloga", navodi se.
U saopštenju se ne navodi o kakvim tehničkim razlozima je reč. 
 
U ranim jutarnjim satima saopšteno je da je došlo do smetnje na infrastrukturnim kapacitetima na delu pruge Sremski Karlovci - Petrovaradin i da će to za posledicu imati kašnjenja vozova na relaciji između ova dva grada. 
 
O kašnjenju vozova svedičio je i Novosađanin koji je "Sokolom" trebalo da krene iz Beograda u 12 časova i posle pola sata već bude u Novom Sadu. Dogodilo se, međutim, da je u Novi Sad stigao posle gotovo dva sata.
 
"'Soko' je trebalo da krene u podne, ali smo ga čekali sve do 13.05 časova kada smo konačno krenuli i uz povremenu sporu vožnju od tek oko 10 kilometara na sat, u Novi Sad smo stigli koji minut posle 14 časova. Na ekranu u vozu je pokazano kašnjenje od 90 minuta. Kada smo krenuli iz Beograda skoro odmah pre Beške smo usporili na nekih desetak kilometara na sat, nakon čega smo ubrzali, da bismo gotovo milili po pruzi kod Sremskih Karlovaca i Petrovaradina", kaže ovaj Novosađanin.
Dodaje i da su putnici tek na internetu saznali da postoje problemi na brzoj pruzi. 
 
Podsetimo da je Stranka slobode i pravde ranije saopštila da je mašinovođama naloženo da brzinu voza smanje zbog navodne "loše geometrije koloseka" i to na delovima pruge od Beške do Karlovačkih vinograda, odnosno između Stare Pazove i Inđije. 
  • pc

    15.01.2023 00:47
    Idila
    Prvo su urušili školstvo, pa postavili "školovane" da nas vode. Sutra ćemo ostati i bez države jer su ovi sve uništili jer će i gubitak države posle ovih biti olakšanje.
  • Alexa

    13.01.2023 19:38
    Soko se urok´o
    Dotezanje šrafofa na svakih 10 meseci. Takva je procedura, ona majstorska. :)
  • Đole 033

    13.01.2023 14:52
    Nezgoda
    Us..o se soko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti