Brzina vozova između NS i BG smanjena iz preventivnih razloga, preduzeće se hvali "Sokolom"

Brzina na pruzi između Novog Sada smanjena je sa 200 na 160 kilometara na sat, saopštilo je preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije".
Brzina vozova između NS i BG smanjena iz preventivnih razloga, preduzeće se hvali "Sokolom"
Foto: 021.rs

Brzina je smanjena u utorak, 10. januara na dve lokacije.

U pitanju su dvokolosečne deonice dužine tri kilometra, Stara Pazova - Inđija i Beška - Karlovački Vinogradi, gde je brzina vozova smanjena na 40 kilometara na sat. 
 
"Zbog ovoga putovanje brzom prugom između Beograda i Novog Sada traje svega tri do pet minuta duže", kažu u "Infrastrukturi".
U preduzeću podsećaju da je pre izgradnje brze pruge između Novog Sada i Beograda, prosečna brzina vozova na ovoj magistrali iznosila svega 40 kilometara na čas. 
 
"O tadašnjoj (ne)redovitosti saobraćaja i gužvama u vozovima najbolje mogu da svedoče putnici koji su železnicom išli između Beograda i Novog Sada, kao što danas preko dva miliona putnika na brzoj pruzi ove godine imaju samo pohvale za železnicu i voz 'Soko'", dodaju u ovom preduzeću.
 
U saopštenju se ni na jednom mestu ne pominje šta je dovelo do toga da je potrebno da se smanjuje brzina iz "preventivnih razloga".

Sa tvrdnjom da se ide "svega tri do pet minuta" duže ne bi se usaglasali građani koji su iz Beograda krenuli u 13.05, nakon jednočasovnog kašnjena, a u Novom Sadu su bili posle sat vremena.

  • Vlada

    13.01.2023 22:34
    Boze kakav smo mi to narod. Radujemo se kad nesto ne valja jer je to gradio neko iz druge stranke. Kao da se vozom voze samo naprednjaci. Odma kritike drvlje i kamenje i to uglavnom kritikuju oni koji u zivotu nisu napravili ni kokosinjac!!!
  • politički filozof

    13.01.2023 07:13
    stalno
    kuknjava opozicije koje ima više u medijima od vlasti (očigledno džaba) , izbori , pobediš za jedan glas, sprovodiš svoju politiku ! Tako u celom svetu funkcioniše demokratija, možda je kod nas problem što opozicija ne može prebaciti 30% a silno želi vlast iako je narod neće ...
  • CISTAC

    12.01.2023 18:52
    Milinarde evra kredita i toliko od sokola,vratili brzinu na obicnu kojom ide obicni jeftini seoski voz u Evropi. Sta kazete iz infrastruktura "kasnjenje od nekoliko minuta" pa direktor japanske zeleznice se ubio sto mu je voz kasnio jedan minut, pa u japanu bi izvrsili masakr direktora za ovu vasu cirkuzaniju sokolovsku (mada bi pozeljno bilo kod nas da se desi to sa direktorima raznoraznim,procvetala bi onda Srbija)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti