Suvlasnica Galensa angažovala poznatog beogradskog advokata u tužbi protiv novosadske aktivistkinje

Ročište po tužbi suvlasnice "Galensa" Sanje Petrić protiv novosadske aktivistkinje Dragane Arsić za duševnu bol odloženo je zato što je tužilja promenila advokatsku kancelariju koja je zastupa.
Suvlasnica Galensa angažovala poznatog beogradskog advokata u tužbi protiv novosadske aktivistkinje
Foto: 021.rs
Petrić aktivistkinju Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" tuži za naknadu nematerijalne štete za povredu ugleda i časti i nanete teške duševne boli u iznosu od 800.000 dinara.

Arsić je navela da je Sanja Petrić otkazala punomoćje Advokatskoj kancelariji "Aleksić" u četiri tužbe, te da su angažovali advokata iz Beograda. Reč je, kako kaže, o Nemanji Vasiljeviću.

Nemanja Vasiljević je poznati beogradski advokat koji se nalazi na čelu Advokatsko ortačkog društva "Vasiljević Legal". 
 
Kako se može videti na sajtu ove kancelarije, njihovi klijenti su poznate kompanije kao što su Vinci Airports, koncesionar Aerodroma "Nikola Tesla", Fudbalski klub Crvena zvezda, nekoliko banaka, Pošta Srbije, Galenika, Informer, Knez Petrol, Elektromreža Srbije, ali i Galens.
 
Vasiljević, uz advokatskog partnera Borisa Bogdanovića, u mediјima je bio pominjan i kao zastupnik kuma Aleksandra Vučića, Nikole Petrovića, u slučaju pominjanja njegovog imena u aferi "vetropark". 
 
Na sledećem ročištu, zakazanom za 10. februar, trebalo bi da budu saslušana tri svedoka Dragane Arsić, a predviđeno je i gledanje dokaznog video materijala. 
Podsetimo, stigla je i jedna prvostepena presuda u korist novosadske aktivistkinje, a po tužbi suvlasnika Galensa Nebojše Petrića za naknadu nematerijalne štete za povredu ugleda i časti i nanošenje teške duševne boli. Sud je tužbeni zahtev odbio i obavezao Petrića da tuženoj nadoknadi troškove sudskog postupka.
 
Na poslednjem ročištu u tom parničnom postupku, direktor firme "Promist" Milija Pavlović izjavio je da sporni protest zbog kog su aktivisti tuženi nije uticao na poslovanje firme čiji je on direktor, kao i da je firma svrstana u prvih 100 u Srbiji po uspešnosti.
 
Zaključen je i postupak po tužbi Sanje Petrić protiv aktivista Pokreta OŠFG i Udruženja "Fruškać" za smetanje državine.
 
Osim toga, suvlasnica "Galensa" je odustala od privatne krivične tužbe protiv aktivistkinje Dragane Arsić u kojoj je tražila kaznu od godinu dana zatvora.
 
Bračni par Petrić je početkom prošle godine uputio niz tužbi protiv članova Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" i Udruženja "Fruškać", a ukupna vrednost tužbenih zahteva protiv ova dva udruženja je oko dva miliona dinara.
 
Aktivisti i pravni stručnjaci ocenili su da je reč o SLAPP tužbama. Takozvane SLAPP tužbe relativno su nov vid pritiska na medije, aktiviste i uopšte one koji pokušavaju da zaštite javni interes.
  • Vojvodjanin

    14.01.2023 11:15
    Sveca dogoreva
    I Causesku i njegovi tajkunski pacovi su se ovako bahatili ali kada je sveca dogorela znamo kako su se proveli.
  • mile

    14.01.2023 11:08
    Malo joj sto su im sva vrata otvorena da rade sta im se prohte a hoce još.Valjda im malo sto uzmu jer moraju od toga da daju i drugima koji su im to omogućili.Oteto prokleto.
  • D.h

    13.01.2023 23:36
    D.h
    Upravu je Sanja! Koliko je bljuvotina i nedokazanih lazi jasno receno od manje dela gradjana NS to mora da se debelo plati! Nikom nista nisu oteli ni prevarili kao Komunisti posteno Trguju i placaju! Ocistili grad od djubreta i monge porodice spasili od siromastvo! Podrska za Petrice NS je uz vas i samo Udri po dzepu ove drzavne parazite i NS koferase iz 45!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti