PzP: Zašto pruga Beograd - Novi Sad nije adekvatno obezbeđena, a na Šodrošu imamo kamere na drveću?

Pokret za preokret upitao je ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Gorana Vesića i "Železnice Srbije" zašto železnička pruga od Beograda do Novog Sada nije adekvatno obezbeđena.
PzP: Zašto pruga Beograd - Novi Sad nije adekvatno obezbeđena, a na Šodrošu imamo kamere na drveću?
Foto: 021.rs
Oni objašnjavaju da već drugi put od puštanja u saobraćaj dolazi do prekida ili usporavanja saobraćaja zbog krađe vitalnih elemenata železničke infrastrukture. 
"Brzina na pojedinim delovima pruge juče je sa 200 kilometaram na čas bila smanjena i na 20 kilometara, a pojedini polasci su otkazani. Time se ugrožavaju životi putnika na ovom pravcu jer niko ne može biti siguran šta će i kada biti demontirano sa te pruge", navedeno je u saopštenju.
Dodali su da im nije jasno kako lopovi mogu da pristupe tim elementima, ako postoje ograda i video nadzor pruge.
 
"Postavljamo pitanje kako su sa stotinama kamera obezbeđene ulice u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima, kao i skupovi opozicije i građanskih aktivista poput Šodroša, gde se kamere nalaze na krošnjama drveća, a tako važan železnički pravac nije", saopštio je Pokret za preokret.
 
Podsetimo, vozovi na relaciji između Beograda i Novog Sada drugi dan za redom saobraćaju sa kašnjenjem zbog "kvara na infrastrukturnim kapacitetima" između stanica Inđija - Beška i Sremski Karlovci - Petrovaradin.
 
Juče je železnički saobraćaj bio znatno usporen, uz velika kašnjenja ili otkazivanja polazaka, o čemu opširnije na OVOM LINKU.
  • Dunav

    16.01.2023 08:47
    eko
    na Sodrosu kamere jer stite privatni extra profit kine a pruga ko pruga svacija a av se provozao po njoj 2min. nego di su snimci sa kamera koje postoje napr. auto puta?
  • @Paor

    14.01.2023 13:40
    Jel 60% onih zutih sto su presli u radikale? :)
  • Jakobsfield

    14.01.2023 09:39
    Kupac
    Eh, par pozornika bi moglo da reši problem. Ko god ima u svom reonu otpad, da prošeta po njemu, pa ako tamo pronađe poklopac od šahta, saobraćajni znak, ili druge specifične delove, vlasnika u istražni zatvor, za početak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti