Trovanje hranom u Novom Sadu: Inspekcija javila medijima da je sve okej, nije obavestila tužilaštvo

Tužilaštvo još uvek nije dobilo izveštaje inspekcija o masovnom trovanju koje se navodno dogodilo u objektu "Tortilla casa", saznaje 021.rs.
Trovanje hranom u Novom Sadu: Inspekcija javila medijima da je sve okej, nije obavestila tužilaštvo
Foto: Pixabay
Osnovni javni tužilac nije doneo nikakvu odluku o daljem postupku u ovom slučaju zato što ih niko do sada nije obavestio o tome šta je ustanovljeno inspekcijskim nadzorom.
Za 021.rs u tužilaštvu kažu da su inspekcije po njihovom nalogu uradile provere.
 
"Nakon izvršenih provera od strane nadležnih inspekcija izvršenih 6. januara, a po nalogu ovog Tužilaštva, do dana sačinjavanja ovog dopisa nismo izvešteni o rezultatima istih. Nakon dostavljanja izveštaja, a na osnovu prikupljenih dokaza i sagledavanja činjeničnog stanja, biće doneta javnotužilačka odluka", navodi Osnovno javno tužilaštvo.
Iako nisu tužilaštvo obavestile o rezultatima kontrole, inspekcije su obavestile medije - da je sve u redu. 
 
Nakon čekanja od nedelju dana da pošalju odgovore, u inspekciji za 021.rs nisu odgovorili na sva pitanja. Po njihovim rečima, nije utvrđeno ništa sporno, a uzorci su bili u skladu sa važećim normativima i pravilnicima, te objekat može da nastavi sa radom.
 
Podsetimo, u popodnevnim satima 6. januara Kliničkom centru Vojvodine i Dečijoj bolnici obratilo se 18 osoba sa simptomima trovanja hranom, a naveli su da su jeli u meksičkom restoranu brze hrane "Tortilla Casa" u TC "Promenada".
Restoran je tada zatvoren i nije radio nekoliko dana. 
 
Od pojave informacije o trovanju iz firme koja upravlja lancem "Tortilla casa" nije bilo nikavog oglašavanja, a njihov drugi objekat na Bulevaru oslobođenja je sve vreme radio redovno. 
  • pera

    18.01.2023 10:11
    preporuka
    je da se u tom objektu jede vise jace i bolje da im se hrana ne bi kvarila kao do sada
  • Cocco

    18.01.2023 08:42
    Može ladno ključ u bravu, ma koliko probali da zataškaju trovanje.
    Tu pametan ući neće. Čak ni glup!
    Ajmo botovi minuse, pa trknite na koji zalogaj ako imate tojaš!
    Tj. da li biste udarali minuse ako bi vas danas hranili iz ovog, Bordžija objekta?
  • Jelena

    18.01.2023 07:26
    Sve do doktora
    I tako upišeš dete u obdanište pomoću člana tvoje stranke, upišeš ga i završi fakultet isto tako, zaposli se na isti način i sve tako isto. A kad dođeš kod lekara iz tvoje stranke, umreš jer ne zna ni šta ti je ni kako da te leči kada je diplomu dobio članstvom a ne naukom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti