FOTO Olujni vetar napravio haos po gradu: Na kolovoz i automobile padale bandere, drveće, jarboli

Olujni vetar izazvao je haos po Novom Sadu, jer je na nakoliko lokacija padalo drveće, saznaje 021.rs.
FOTO Olujni vetar napravio haos po gradu: Na kolovoz i automobile padale bandere, drveće, jarboli
Foto: 021.rs
Drvo je palo na kolovoz kod Lidla u Ive Andrića, potom u Ljubomira Nenadovića na parkiran automobil, a na Sajlovu i Kamenjaru su pale bandere na kolovoz.
Kod Doma vojske je palo nekoliko grana na automobile.
Kod Banovine je pala ograda, o čemu opširnije na OVOM linku.
 
Potom je, kako 021.rs saznaje, kod TC Big na parkingu drvo palo na nekoliko automobila.
 
Štete je bilo i na Limanu 1, u Ulici Veljka Petrovića.
 
 
U dvorištu zgrada između Ulica Vojvode Mišića i Sonje Marinković drvo je palo i napravilo popriličnu štetu na automobile.
 
 
Deo jarbola je pao kod hotela Šeraton na Bulevaru Evrope i oštetio parkiran auto.
 
Kako javljaju čitaoci 021.rs, drvo je palo i u dvorištu OŠ Nikola Tesla.
 
I u Bukovcu kod ambulante je drvo palo na put.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
U Kaću je pala bandera, zbog čega je jedan deo naselja ostao bez struje.
 
Dežurne službe vatrogasaca i drugih gradskih preduzeća su na terenu i uklanjaju stabla koja su pala, a još uvek se niko nije zvanično oglašavao. Za sada nema informacije o načinjenoj šteti, a vetar se očekuje i u narednim satima.
 
U Vojvodini je vetar dostizao udare orkanske jačine, do 100km/h.
 
Udari severnog i severozapadnog vetra dostižu u Vojvodini čak 29m/s, koliko je i zvanično izmereno u Novom Sadu, prenosi sajt VojvodinaMeteo
 
 
U Zrenjaninu su zabeležili udar od 21.6m/s.
 
Olujni i ponegde orkanski udari vetra očekuju se sve do kasnijih večernjih sati kada će vetar konačno oslabiti, ali ne u potpunosti. Prestanak pojačanog vetra očekuje se tek u ponedeljak.
 
Republički hidrometeorloški zavod objavio je da je na području cele Srbije na snazi narandžasti meteoalarm za vetar olujne jačine.
Vremenske neprilike prouzrokovale su tehničke probleme u funkcionisanju sistema kontaktne mreže na deonici između Inđije i Novog Sada, na pruzi između Beograd Centra i Novog Sada, navode iz Infrastruktura železnice.
 
Zbog toga su danas već otkazana četiri voza koji su po redu vožnje trebali da saobraćaju između Beograda i Novog Sada, a otkazani su i polasci putničkih vozova na ovoj relaciji koji su planirani danas do 14 sati.
  • Penzos

    05.02.2023 07:35
    ???
    Vec sam pisao jesenas da zbog proslogodisnje suse ima puno osusenog drveca i da treba reagovati a ne kao po nasem obicaju tek kada se desi. Inspekcije da krenu da rade a ne da radno vreme provode u kaficima i posle ce reci kao obicno nije nasa nadleznost ???!
  • Limanka

    04.02.2023 22:42
    Kod nas ovako...
    Dunuo jači vetar, ruši sve, lomi, pravi štetu, pala ograda nadvožnjaka na prugu...Ovo samo kod nas ima.
    U normalnim državama (Holandija je idealan primer za to), bukvalno se neke manje štete dese kada duvaju orkanskih vetrovi, tj. kada je i avio-saobraćaj obustavljen. Slično je podneblje pa bi, da su naši na vlasti pametni a ne prehalavi, njihova šema kako sve funkcioniše i kada duvaju ovakvi vetrovi, vrlo lako mogla da se prenese ovde. Po onoj "Ko hoće nešto da učini, nađe način a ko neće - traži opravdanje."
    Naši nažalost ni opravdanje ne traže...
  • Igor

    04.02.2023 18:49
    Fasada pada
    Kroz centar kad šetate preporuka šlem..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti