VIDEO: Grad zabrani saobraćaj na mestu gde je poginuo mladić, cisterna dođe da istače fekalije

Uprkos zabrani saobraćaja, istakači fekalija i zagađivači životne sredine uspevaju da zaobiđu sve prepreke, što pokazuje primer od jutros.
VIDEO: Grad zabrani saobraćaj na mestu gde je poginuo mladić, cisterna dođe da istače fekalije
Foto: 021.rs

Jutros je na slepom delu Bulevara vojvode Stepe cisterna zaobišla upravo postavljene oznake za zabranu saobraćaja, parkirajući se na mesto koje je poznato kao jedna od lokacija za divlje istakanje otpadnih voda u sistem.

Na ovom delu bulevara je nedavno nastradao mladić, nakon što je automobil udario u jedan od parkiranih kamiona. Ipak, nesreće i novopostavljeni znakovi ne zaustavljaju uporne, koji svakako neće odgovarati za ovo kontinuirano kršenje zakona i zagađenje sredine.

Kako 021.rs godinama prati, nadležni organi ne pokazuju dovoljno volje, niti nameru da urede oblast ispuštanja fekalija na način da zagađivač konačno plati. 
 
 
Nadležni organi, a konkretno komunalna milicija, moraju pojedinca ili grupu počinilaca da uhvate na licu mesta u toku istakanja fekalija u kanalizaciju, što je retko slučaj.
 
Najčešće lokacije za pražnjenje cisterni punih fekalija su deo Klise (od Primorske ulice prema Bulevaru Evrope), Radna zona Sever II (ulice Privrednikova i Novosadskog partizanskog odreda) i obodni delovi Novog naselja (Bulevar vojvode Stepe, Bulevar kneza Miloša) i raskrsnica Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice).
Otpadne vode generalno nisu ničija briga
 
Kako je 021.rs nedavno pisao, država nema nameru da se pozabavi problem zagađujućih materija u našim vodama.
 
Štaviše, u planu je izmena zakonske regulative kojom se kazne za ispuštanje otpadnih voda direktno u naše reke smanjuju u korist zagađivača, umesto da se uslovi za kršenje zakona pooštre.
 
Novi Sad je jedan od tri najveća grada u Srbiji koji nema postrojenje za preradu otpadnih voda, a ova investicija se najavljuje godinama unazad. 
  • Grn

    09.02.2023 10:00
    Verovatno je i bolje tako nego da odu negde na obalu i istresu sve direktno u Dunav. Problem je u neprijatnom mirisu, a drugo mnogo važnije, oni ne vraćaju taj poklopac na mesto i dok neko ne upadne i ...

    Od nedavno otvaraju i kanalizaciju na putu između kružnog toka i Lidla na Futoškom putu. Ta ulica nema ime, paralelna je sa B. Kneza Miloša.
  • xx

    09.02.2023 07:32
    Covece, nema kanalizacije ali ima promenada i elitnih kvartova.... kakva zemlja
  • Sesula

    08.02.2023 19:01
    Sta je starije
    Da nema septickih ,ne bi bilo ni cisterni.Ako grad odredi i obezbedi mesto za istakanje sve ce biti reseno.U uredjenoj drzavi sve ima svoje mesto a ako nema komsije ga same nadju gde njima odgovara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti