VIDEO: Inspekcija "slepa", ali građani vide - cisterna ponovo istakala fekalije na Novom naselju

Na "slepom" delu Bulevara vojvode Stepe, na kojem je zabranjen saobraćaj, nastavljeno je istakanje fekalija u kanalizacioni sistem.
VIDEO: Inspekcija "slepa", ali građani vide - cisterna ponovo istakala fekalije na Novom naselju
Foto: 021.rs
Portal 021.rs jutros je objavio snimak cisterne koja je zaobišla postavljenu signalizaciju koja ukazuje na zabranu saobraćanja.
Međutim, kako su javili građani, cisterna se vratila i ponovo se "ispraznila". Ono što građani vide i prijavljuju medijima, nadležni, međutim, ne vide.
Sugrađanin koji je redakciji 021.rs poslao novi snimak cisterne, napravljen nešto posle 13 časova, naveo je da je vozač zaobišao novopostavljene saobraćajne znakove, krećući se preko pešačke površine i razdelnog ostrva. 
 
Podsetimo, na ovom delu Bulevara vojvode Stepe nalazi se tek postavljena saobraćajna signalizacija koja bi trebalo da onemogući prolaz vozilima. Ovo je učinjeno nakon što je na ovom mestu nedavno nastradao mladić koji je vozilom udario u kamion, koji je tu bio parkiran, iako je to zabranjeno.
 
 
Za razliku od problema nelegalnog parkinga, koji je rešen nakon nesreće, nadležni ne pokazuju volju da sankcionišu i one koji ispuštaju fekalije u kanalizaciju. 
 
Portal 021.rs je pisao u nekoliko navrata o tome da nadležni državni organi, što je komunalna milicija, moraju počinioca da uhvate na licu mesta u toku prekršaja kako bi ga procesuirali.
Uglavnom su pravdanja za nepisanje kazni to da se prekršioci retko ili gotovo nikad ne zateknu na licu mesta kada prazne cisterne.
 
Nasuprot tome, kako je 021.rs za nekoliko sati dobio dva snimka istakanja fekalija, u istom danu, na istoj lokaciji, jasno je da se ovde radi i o neradu pojedinih službi ili nezainteresovanosti da se ovim problemom pozabave. 
 
Takođe, ovo je toliko učestao prekršaj da se samo na osnovu dojava građana zna da su najčešće lokacije za pražnjenje cisterni punih fekalija deo Klise (od Primorske ulice prema Bulevaru Evrope), Radna zona Sever II (ulice Privrednikova i Novosadskog partizanskog odreda) i obodni delovi Novog naselja (Bulevar vojvode Stepe, Bulevar kneza Miloša) i raskrsnica Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice).
  • Noris

    09.02.2023 18:07
    A čekaj, prijavljeno je nadležnim službama ili je samo snimljeno da se okači na internet? Tu treba biti precizniji
  • Ljilja

    09.02.2023 09:50
    Istina i na kraju Miseluka to rade godinama. Znaci oduzimanje cisterni i zatvorske kazne za gazdu i sofera.
  • ekosremac

    09.02.2023 09:07
    cisterna
    na izlasku iz Sr, Kamenice a kad se ide prema zgradi RTV tj prema NS ispod nadvoznjaka redovno vec godinama privatna cisterna na crno izliva u rebrasti saht fekalije koje nakupi po septickim jamama sa Popovice,... ta atmosferska kanalizacija ide delom kroz kamenicki park i uliva se iz vazduha u potok koji je paralelan sa mostom. na betonskom spustu u Dunav kod mosta gradjani dovode kucne ljubimce , peru tepihe, pecaju, kupaju se a tu se uliva taj potok pun fekalija,. resenje oduzimanje cisterne jer sud ih ponekad opomene a nekad sitno napalti a akomunalna policija trazi da budes svedok a njima treba nekoliko minuta da izliju to u saht,.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti