Sređivaće se dečija igrališta i tereni u Novom Sadu, izdvojeno 28 miliona dinara

Gradska uprava je raspisala tender za održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima, te će se uskoro krenuti sa radovima.
Sređivaće se dečija igrališta i tereni u Novom Sadu, izdvojeno 28 miliona dinara
Foto: Pixabay
Novosađanin koji živi na Staroj Detelinari napisao je u upitniku 021.rs da dečije igralište i basket teren u Ulici Nadežde Petrović treba da budu obnovljeni jer su u "prilično zapuštenom stanju i vape za obnovom".
"Treba dodati i korpe za otpatke i klupe za sedenje. Postoji lep deo sa peskom u kojem deca obično uživaju i to bi trebalo da ostane. Ovaj deo naselja je izgrađen još u vreme komunizma i vapi za nekim novim savremenim detaljima i rekvizitima", kaže on.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da su rekviziti na ovom dečijem igralištu prošle godine popravljeni.
 
"Nadzorni organ ove gradske uprave je krajem januara ponovo proverio stanje na terenu i utvrdio da nisu uočena nova oštećenja i da su svi rekviziti u zadovoljavajućem i funkcionalnom stanju, kao i podloga ovog igrališta", objašnjavaju.
 
Nadzorni organ je na terenu za basket uočio oštećenja kako podloge, tako i samog koša.
 
Gradska uprava za komunalne poslove pokrenula je tender za održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima, a procenjena vrednost iznosi više od 28 miliona dinara bez PDV-a. Postupak je otvoren do 28. februara.
 
"Kada bude zaključen ugovor sa odabranim izvođačem radova na održavanju dečijih igrališta i sportskih terena, nadzorni organ će uputiti nalog za popravku podloge terena za basket i zamenu obruča, table i mrežice koša", dodaju iz ove gradske uprave.
 
Objašnjavaju i da će ovaj nalog podrazumevati to da se radovi izvrše u najkraćem mogućem roku.
Usluge održavanja dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima obuhvataju održavanje svih elemenara dečijih igrališta, rekreacionih površina i pratećeg mobilijara, kao što su to klupe, korpe, zaštitna ograda i slično.
 
Inače, u Gradu Novom Sadu ima 228 registrovanih dečijih igrališta, terena za košarku, basket i mali fudbal, kao i teretana na otvorenom i drugih terena za rekreaciju.
 
  • erzebet korom

    14.02.2023 19:50
    zaboravljeno
    Ima na Limanu III jedno igraliste koje je zaboravljeno, niko o njemu ne brine , a puno dece ga koristi ! Nalazi se na uglu Sekspirove i Narodnog fronta . Oiviceno je zgradama, nema saobracaja okolo ,ima jedno malo brdasce i vrlo jr bezbedno za igru. Igraliste koje se tu nalazi premesteno je sa mesta gde je sada nova muzicka i baletska skola. Tada je kao podloga stavljeno kamenje koje se rasipa po celom dvoristu, prljavo je, prepuno plastike , opusaka , metalnih, zardjalih cepova sa flasa za pivo. Neki roditelji su vec urgirali da se podloga promeni i stavi gumirana ( tartan) kao na svim drugim igralistima ali to nije nikad uradjeno . Da li treba da skupljamo potpise i saljemo peticiju da bi se neko setio i ovog igralista!? Inace u gradu postoje podzemni kontejneri za djubre koji su na gumiranoj ( tartan) podlozi , a za decije igraliste nema!?
  • Maca

    14.02.2023 07:40
    Igraliste u 1300kaplara Liman
    Trazeno je od strane mesnih zajednica da podnesu zahtev i sto smo i ucinili jer predloge pojedinaca tj gradjana nazalost ne fermaju u gradu te i vi svi tako ucinite jer dzaba da se medjusobno zalimo!
    Grad znaci kao hoce da investira i u odrzavanje igralista al ako ne bude na po njima regularan nacin,prebacice neutrosena sredstva u svoje JKP s oni u SNS za stimulaciju glasaca:(
  • novosađanka

    14.02.2023 07:26
    novosađanka
    Pošaljite ,,nadzorne organe,, na novootvoreni košarkaški teren između kula,na B.keju da vide kako su oštećeni koševi...stoka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.