Krenulo sankcionisanje zbog istakanja fekalija u kanalizaciju, za nekoliko dana napisano pet kazni

Novosadska komunalna milicija za nekoliko dana ispisala je pet kazni osobama koje su istakale fekalije iz cisterni u kanalizaciju.
Krenulo sankcionisanje zbog istakanja fekalija u kanalizaciju, za nekoliko dana napisano pet kazni
Foto: 021.rs
Poslednju kaznu ispisali su u ponedeljak, 13. februara, na Adicama, u Bogdana Popovića i tom priliku je izrečena kazna u iznosu od 10.000 dinara. 

U Upravi za inspekcijske poslove nisu precizirali da li je u ovih pet slučajeva neko više puta kažnjen ili je reč o različitim prekršiocima. 

Proteklih dana počinioci su kažnjeni na Bulevaru vojvode Stepe, u Primorskoj i Bogdana Popovića, kao i na Mišeluku.
 
Ovo su lokacije koje su i ranije pominjane kao mesta na kojima se nezakonito ispuštaju fekalije u gradsku kanalizaciju ili odvodne kanale. 
 
Kako je 021.rs ranije pisao, najčešće lokacije za pražnjenje cisterni punih fekalija su deo Klise (od Primorske ulice prema Bulevaru Evrope), Radna zona Sever II (ulice Privrednikova i Novosadskog partizanskog odreda) i obodni delovi Novog naselja (Bulevar vojvode Stepe, Bulevar kneza Miloša) i raskrsnica Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice).
Akcija komunalaca usledila je i nakon što je 021.rs pisao o ovom problemu, ukazujući i na problem nereagovanja nadležnih. U prilog tome ide i činjenica da su od 1. januara 2022. do 13. februara 2023. godine ispisali 41 prekršajni nalog, od čega je pet kazni bilo u proteklih nekoliko dana.
 
Iako komunalci pišu kazne, prekršiocima one nisu veliko opterećenje, imajući u vidu da treba da izdvoje 5.000 dinara ukoliko kaznu plate u roku od osam dana. 
  • NS

    23.04.2023 13:18
    Pravi problem
    Problem je sto se pretakanjem fekalija iz cisterne u saht gradske kanalizacije, okolina izlaze smradu. Ali veci problem je sto treba da postoji, A NE POSTOJI, mjesto gdje ce se te cisterne prazniti, a fekalije tretirati kao otpadne vode, i nakon dovodjenja do potrebnog stepena preciscenosti ,ispustati u neki vodotok .
    Vlast i odgovarajuce ministarstvo treba da nadje i realizuje takvo rjesenje.
  • Slobodan

    15.02.2023 23:43
    Bul Vojvode Stepe...
    Na bulevaru vojvode stepe, gde se onaj lik, zakucao u kamion... Svaki dan nekoliko puta dolazi cisterna i istače nešto u kanalizaciju
  • piskaralo

    15.02.2023 12:13
    u Srbiji se isplati biti zagadjivač, bio mali ili veliki.
    Vlast tretira ovu državu kao deponiju.
    Moramo nastaviti pritisak da kazne budu astronomske, to je jedini način da se ljudi dovedu u red.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti