FOTO: Pas Zigi u Gradskoj kući, Novi Sad nagradio hrabre vatrogasce

Desetoro policajaca i osmoro vatrogasaca koji su bili na spasilačkoj misiji u Turskoj dobilo je danas novčane nagrade od po 40.000 dinara od Grada Novog Sada.
FOTO: Pas Zigi u Gradskoj kući, Novi Sad nagradio hrabre vatrogasce
Foto: Grad Novi Sad

Nagrađeni su policijski službenici koji su najzaslužniji za rasvetljavanje i privođenje pravdi osumnjičenih za dva teška krivična dela. 

Kako se navodi u saopštenju Grada, danonoćnim radom, policijski službenici su identifikovali i locirali osumnjičenog za teško ubistvo koji je uhapšen, a imali su i ključnu ulogu u brzom i efikasnom rasvetljavanju otmice. 
Nagrađeni policajac Mirko Šarac istakao je da će pripadnici policije nastaviti savesno, predano i odgovorno da obavljaju svoje dužnosti, uvek u cilju zaštite bezbednosti svih građana.
 
 
Vatrogasci koji su dobili nagradu, pokazali su visok stepen profesionalizma i dali veliki doprinos povećanju stepena bezbednosti građana na području Grada Novog Sada, a tokom februara, osmorica pripadnika specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, sa službenim psom Zigijem, učestvovalo je u spasavanju zatrpanih lica posle razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku. 
 
U ime nagrađenih vatrogasaca, obratio se vođa Vatrogasno-spasilačkog voda, vodnik I klase Atila Varadi, koji je rekao da se nijedna priprema za spasilačake akcije ne može porediti sa izazovima sa kojima su se suočili u realnoj situaciji, u Turskoj, i da će im tamo stečeno iskustvo svakako služiti za dalji rad. 
 
 
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio im je i zahvalnice na prijemu u Gradskoj kući. 
Kako je rekao Đurić, Grad se, u skladu sa svojim mogućnostima, trudi da nagradi trud i zalaganje. 
 
"Pored svakodnevnih akcija, novosadski vatrogasci su se pokazali kao heroji, i prilikom spašavanja ljudi iz ruševina posle zemljotresa u Turskoj. Isto važi i za naše hrabre policajce koji efikasno rasvetljavajući teške zločine, pokazuju da je naša policija u potpunosti spremna da odgovori na sve izazove i rizike. Hvala im u ime svih Novosađana", naveo je Đurić.
  • Bojan

    05.03.2023 07:22
    Mislim da i Zigi treba da dobije jedno zvanicno odlikovanje koje mu svakako pripada zbog ucinjenih dela kao ravnopravnom sluzbenom psu vatrogasno spasilackog voda
  • Jaca

    04.03.2023 19:03
    Bravo
    Bravo ,žrtvuju svoje živote,da bi spasili nečije ,neka ih Bog čuva
  • Igor

    04.03.2023 10:50
    Mogli su i stanovi pasti
    Mogli ste ovim vrednim ljudima podeliti i ključeve od Galensovih stanova, kao što su podeljeni vrhu političara sns.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti