Odlučeno ko će postaviti nove merače brzine sa "smajlijima" na ulicama Novog Sada

Samo jedan ponuđač javio se na tender Grada i dobio je posao da postavi nove merače brzine sa dopler radarima ispred jedne novosadske škole i ulaza u naseljena mesta.
Odlučeno ko će postaviti nove merače brzine sa "smajlijima" na ulicama Novog Sada
Foto: 021.rs
To je "DMV industrijski kontrolni sistemi", niška firma koja će posao vredan skoro šest miliona dinara obavljati sa firmama "Adomne" i "Signal".
Reč je o sistemu merenja brzine u saobraćaju koji je u Novom Sadu u primeni godinama unazad, a koji će sada biti instaliran na novim lokacijama - kod Osnovne škole "Vuk Karadžić", te na ulazu u Kać, Kisač i Begeč.
Ovi merači informišu vozače o ograničenjima brzine na određenim deonicama, njihovoj stvarnoj brzini kretanja i, shodno tome, emituju određena upozorenja vozačima za prekoračenja brzine. Evidentira se nasilnička vožnja, a svi podaci sa merača dostavljaju se saobraćajnoj policiji.
 
U blizini škola znak prikazuje natpis "Deca na putu" uz osmeh zelene boje ili tužan smajli crvene boje. Zelena boja očitava poruku "Hvala", dok crvena boja šalje poruku "Uspori".
 
Kad je reč o merilima brzine na ulazu u naseljena mesta, to će biti već poznati krug sa očitanim simbolima brzine 30, 40 ili 50, sa tekstom "Vaša brzina". Prikazivaće trenutnu brzinu vozila, a u donjem delu znaka predefinisan je tekst "Hvala" u zelenoj boji ili tekst "Uspori" u crvenoj boji.
  • 4merača

    30.03.2023 10:45
    4 merača brzine za 6 miliona?
    12000 eur po komadu? Pa od čega su, od platine za zlatnim obrubom i brilijantima?
  • Lara

    30.03.2023 07:07
    Postaviti merac kod skole
    Na Bulevaru Slobodana Jovanovica u pravcu skole “Prva vojvodjanska brigada” na malom semaforu, automobili konstantno prolecu kroz crveno svetlo! Tu obavezno staviti pre semafora merace brzine posto je bulevar i ima pravac od bulevara Vojvode Stepe do sledece rasksrnice i vozaci se nenormalno bahate i ni ne konstantuju decu a ni semafor!
  • Miško

    29.03.2023 21:14
    Bački Petrovac
    Tek sada Novi Sad da ima, od kada to ima Bač.Peterovac.
    Ajajjj od kada....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.