DS i PzP o smanjenju polazaka autobusa GSP: Recite da je ovo samo prvoaprilska šala

Gradski odbori Demokratske stranke (DS) i Pokreta za preokret (PzP) oglasili su se u vezi sa "redukovanim" prolećnim redom vožnje koji stupa na snagu u subotu, 1. aprila.
DS i PzP o smanjenju polazaka autobusa GSP: Recite da je ovo samo prvoaprilska šala
Foto: 021.rs
Iz gradskih odbora obe stranke zahtevaju od gradske vlasti da povuku ovu odluku, jer će znatno uticati na kvalitet građana Novog Sada.
DS: Ovakvim iracionalnim potezom će se znatno povećati gužve u autobusima
 
Demokratska stranka zahteva od gradske vlasti da povuče odluku o smanjenju autobuskih polazaka.
 
"Tako će se preduprediti negativne posledice po organizaciju života i rada u gradu koje bi eventualna primena ove iracionalne odluke sasvim izvesno izazvala. Smanjen broj polazaka neizostavno će povećati gužve u autobusima, produžiti vreme putovanja i dramatično povećati zdravstvene i druge rizike po bezbednost putnika, a u posebno teškoj situaciji će se naći zaposleni u privrednim granama poput trgovine, turizma, ugostiteljstva i drugim uslužnim delatnostima koje posluju do kasno uveče", naglašavaju.
Dodaju da je gradska vlast dužna da svim zaposlenim i svim građanima obezbedi adekvatan javni prevoz.
 
"Svugde u normalnim zemljama, lokalne vlasti investiraju u poboljšanje javnog prevoza i njegovu frekvenciju upravo zato da bi se unapredila usluga i zadovoljile potrebe građana u sve naseljenijem gradu, pospešila zaštita životne sredine i smanjile saobraćajne gužve, dok sledbenici Aleksandra Vučića i učenici bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića pokušavaju da urade suprotno i da nas uvere kako će gradski prevoz bolje funkcionisati ako bude manje autobusa na ulicama", naglašavaju.
 
Iz DS-a dodaju da su čelnici grada dužni da odgovore građanima zbog čega "nisu u stanju da zadrže vozače i unaprede rad JGSP-a u tako ekonomski moćnom gradu u kojem ljudi navodno zarađuju mnogo više nego u drugim gradovima u Republici Srbiji".
 
PzP: GSP da saopšti Novosađanima da je ovo samo prvoaprilska šala
 
Pokret za preokret traži od JGSP "Novi Sad" da odustane od smanjivanja broja polazaka na gradskim i prigradskim linijama i traže od gradonačelnika da opozove ovu odluku.
 
"Nedopustivo je da dok traje školska godina i dok đaci idu u školu, a studenti na predavanja i ispite JGSP redukuje polaske autobusa. Njihovo obrazloženje liči na prvoaprilsku šalu i očekujemo od GSP-a da saopšti Novosađanima da je to zapravo bila prvoaprilska šala", navode.
Dodaju da se ovim unazađuje kvalitet gradskog prevoza, a poseban problem predstavlja i ukidanje jutarnjih polazaka koji će direktno otežati putovanje zaposlenima, učenicima i studentima.
 
"Nije jasno koliko će putnika iz Sremskih Karlovaca i Petrovaradina od 1.aprila dolaziti na posao ili na fakultet peške ili biciklom da bi se broj polazaka smanjio. Proređivanje polazaka samo je novi problem u gradskom  saobraćaju u Novom Sadu. Zbog neodgovorne gradske vlasti i nenamenskog trošenja novca Novosađana već imamo problem velikog broja starih vozila, koja se često kvare, nemaju ispravnu ventilaciju i sporo saobraćaju, što produžava prevoz. Pre neki dan imali smo požar na jednom od tih vozila. Higijena autobusa je zabrinjavajuća, pa  se postavlja pitanje zašto se ne vodi računa o redovnom održavanju autobusa", naglašavaju.
 
Iz PzP dodaju i da su poseban problem visine plata vozača autobusa, "koji zbog niskih zarada odlaze na druga radna mesta u zemlji ili u inostranstvu".
 
"Umesto da rešava ove probleme gradska vlast SNS-a i SPS-a našla je 'inventivno' rešenje u smanjenju broja autobuskih polazaka", objašnjavaju.
  • Stohadin

    01.04.2023 10:40
    Redukcija
    Čeka se dolazak nekoliko električnih solarisa koji su kupljeni.
    I to je sve.
    Kupovine novih buseva skoro neće biti jer PARA NEMA.
    Grad nema novaca.
    Isti se preusmeravaju za predizbirnu kampanju i za vraćanje državnih dugova.
  • Vladimir

    31.03.2023 14:34
    Glas razuma
    Voleo bih, konkretno, čuti kako Latinović ovo komentariše
  • Narandža

    31.03.2023 13:40
    Kažu, brinuće o potrebama građana. Izgleda je ovo način.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti