Raspisan javni poziv za subvencije Novosađankama: Do pola miliona dinara za sopstveni biznis

Javni poziv Grada Novog Sada za dodelu subvencije za samozapošljavanje žena objavljen je danas na sajtu Grada, a otvoren je do 5. maja.
Raspisan javni poziv za subvencije Novosađankama: Do pola miliona dinara za sopstveni biznis
Foto: Pixabay
Ova subvencija dodeljuje se nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a radi osnivanja nekog oblika preduzetništva ili privrednog društva.

Iznosi subvencije su od 300.000 do 500.000 dinara, a nezaposlena žena koja ostvari pravo na ovaj iznos u obavezi je da posluje najmanje 12 meseci.

Žene zainteresovane za subvenciju moraju da ispune još neke uslove - da podnesu zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu, da imaju prebivalište u Novom Sadu i nameru da preduzetničku radnju ili privredno društvo osnuju u Novom Sadu, da su na birou i da imaju završenu obuku iz preduzetništva u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje ili druge organizacije.
 
Dokumentacija je dostupna OVDE.
 
"Mi smo jedina lokalna samouprava, koja u okviru svog Akcionog plana zapošljavanja ima meru namenjenu isključivo ženama. Kako bi naše sugrađanke samostalno započele svoj biznis, od 2016. do danas smo iz budžeta izdvojili ukupno 75 miliona dinara. Zahvaljujući tome, do sada je 330 Novosađanki sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobilo sredstva i odvažilo se da započne nešto potpuno novo. Mi ozbiljno i odgovorno pristupamo temi samozapošljavanja i pažljivo planiramo sredstva za tu namenu, povećavajući ih iz godine u godinu", kaže gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
 
Za ovu meru aktivne politike zapošljavanja izdvojeno je ukupno 25 miliona dinara, koja će biti raspoređena po pozivu.
  • Pero

    11.04.2023 19:34
    Lazovi i lopovi
    Fabrici cokolade 140 000e po jednom zaposljenom a nas navlace na ovu sicu.mi smo naseli sad nas odvaljuju sa porezom i nametima.mesecni pausal 50 000 sa svim nametima.lazovi i otimaci
  • Smeh i sala

    11.04.2023 18:26
    Srbija i biznis ... hahaha
  • Vitomir

    11.04.2023 16:02
    Vitomir
    Kako vas vise nije Sramota da lazete i obmanjujete gradjane i gradjanke! Ko bre posao mogu raditi sa 4500 evra i jos im zahtevate da postanu clanovi SNS sekte i time vasi Robovi!!! Ne nasedajte na ovo jer ima da placate dozivotno!!! Mrsss

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti