Ponovo važi "stari" red vožnje GSP: Bez novih iznenađenja za Novosađane do leta

Stari, zimski red vožnje GSP ponovo je na snazi od danas, 18. aprila i važiće do početka letnjeg reda vožnje.
Ponovo važi "stari" red vožnje GSP: Bez novih iznenađenja za Novosađane do leta
Foto: 021.rs

Reč je o naknadnoj izmeni koju je GSP morao da uvede na osnovu zaključka gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, a nakon brojnih žalbi na redukcije polazaka gradskog saobraćajnog preduzeća od 1. aprila.

Ni mesec dana redukovani red vožnje - koji je GSP nazivao prolećnim, nije ostao na snazi budući da su se Novosađani u velikom broju žalili na nedovoljno polazaka, gužve na stajalištima, te na nepojavljivanje autobusa u najavljeno vreme.

Javnost je za redukciju koju je GSP planirao saznala iz detaljne analize 021.rs. Usledila su negodovanja Novosađana, a potom i reakcija gradonačelnika.
 
Analiza 021.rs je pokazala da je sporni red vožnje u osnovi pokušaj GSP-a da dosadašnji subotnji red vožnje prebaci na radne dane, da nedeljni red postane subotnji i da novi nedeljni red vožnje bude u osnovi po jedan polazak na 30 ili 60 minuta, zavisno do linije.
  • Nakica

    18.04.2023 10:47
    bez smanjenja polazaka
    "Nemačka je uveka jedinstvenu prevoznu kartu koja će koštati 49 evra, ova karta pruža mogućnost korišćenja prevoznih sredstava kao što su autobus, tramvaj ali i voz, širom države, Prošle godine, Nemačka vlada omogućila je da se u letnjim mesecima karta naplaćuje sa 9 evra mesečno, što je predstavljalo neverovatnu pogodnost za nemačko stanovništvo, ali i za strane turiste."
  • Ja

    18.04.2023 09:31
    Ime strucnjaka je onaj koji je rekao da su uradjene sve “strucne” analize koje su pokazale da treba redukovati r. voznje..pa kad se zatalasalo rekao je da “posle strucnih abaliza” treba vratiti na staro, e taj strucnjak D. DJ.
    I nemojte se zavaravati da ce busevi ici redovno, vracanje na staro je klasicno zamazivanje oviju.
  • Dušan

    18.04.2023 08:17
    @Dragan

    Novi Sad ti nije za Tramvaj, prvo nisu ti široke ulice za to plus kada dodaš vozače automobila koji nemaju pojma pa tek će onda biti sudara. Bolje bi bilo 100 puta duplo više autobusa. Nego ove glupoti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti