FOTO: "Čovek jelen" čeka otvaranje u Limanskom parku

Novosađani od juče primećuju novu skulpturu u Limanskom parku. Reč je o "Čoveku jelenu" vajara Nikole Zarića, koja će biti svečano otkrivena u četvrtak, 27. aprila.
FOTO: "Čovek jelen" čeka otvaranje u Limanskom parku
Foto: 021.rs

Skulpturu je Gradu Novom Sadu donirala Fondacija "Mali princ", čiji su osnivači Aleksandra Vegezzi Boškov (ćerka Vujadina Boškova) i Antonio Vegezzi.

Foto: Galerija "Bel Art"

O postavljanju ove skulpture u centralnom delu Limanskog parka, na zelenoj površini kod ukrštanja dve glavne pešačke staze, još pre godinu dana odlučivali su odbornici Skupštine grada.

Iza inicijative o postavljanju skulpture stoje i direktorka Galerije "Bel Art" Vesna Latinović, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu Siniša Bokan, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, direktor Centra za likovnu i primenjenu umetnosti "Terra" Slobodan Kojić i likovni kritičar Sava Stepanov.
 
 
Nikola Zarić (1961 - 2017) rođen je u Srbiji, a rano detinjstvo proveo je na Limanu. Školovao se, živeo i radio u Švajcarskoj, izlagao je širom Evrope, a razvio je specifičan stil po kojem je poznat. Njegove skulpture locirane su pre svega gde se mitski susreću priroda i savremeni čovek, navodi se u pozivnici za otkrivanje skulpture Galerije "Bel Art".

"Čovek jelen" (Homcerf") biće otkriven u četvrtak u podne.

  • Дуле

    25.04.2023 22:33
    Откривање 27. а кад је обраћање?
  • DejanCA

    25.04.2023 18:51
    Vendigo.. toliko.
  • 002211

    25.04.2023 15:17
    Odlično. Baš dobro izgleda. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti