FOTO: 021.rs otkriva - pogledajte kako će izgledati "Muzej 20 21" i Studio M nakon rekonstrukcije

Fasade zgrade "Studija M" i Novosadske trgovačke omladine će nakon pretvaranja u "Muzej 20 21" uglavnom zadržati sadašnji izgled.
FOTO: 021.rs otkriva - pogledajte kako će izgledati "Muzej 20 21" i Studio M nakon rekonstrukcije
Foto: 021.rs (Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine)
Ovo se vidi iz fotografija arhitektonskog projekta koji je za 021.rs ustupila Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine koja u ime Pokrajine gradi "Muzej 20 21".
 
Autor projekta je "AG-UNS Arhitektonsko-građevinski institut" iz Novog Sada na čelu sa projektantom Damjanom Obućinom, koji je taj posao dobio na tenderu Uprave. 
U Upravi za 021.rs dodaju i da će prema projektu unutrašnjost Studija M biti uglavnom očuvana, dok će prostor koji je do sada koristio Radio Novi Sad pretrpeti ozbiljnije izmene, jer će biti deo muzeja. 
U foto-galeriji 021.rs možete da vidite fotografije predloženog izgleda unutrašnjosti rekonstruisanog Studija M, kao i spoljne izglede fasada zgrada.
 
 
Izgradnja "Muzeja 20 21" je počela u utorak postavljanjem ograde oko Studija M. 
 
Zgrada Studija M bi trebalo da zadrži svoj sadašnji izgled, ali će biti i rekonstrukcije. Po završetku radova, u fokusu Studija M biće koncertna sala.
 
Za zgradu u kojoj je smešten Radio Novi Sad predviđaju se rušenja stepeništa, zidova, međuspratnih konstrukcija, ugradnja lifta, ali i gradnja potpuno novih temelja. Jasno je da će ovaj objekat doživeti značajne promene, posebno u svojoj unutrašnjosti, te da će biti "preobražen" u glavni deo budućeg "Muzeja 20 21".
 
Zgrada Novosadske trgovačke omladine biće rekonstruisana, a prema tenderskoj dokumentaciji, nisu predviđena rušenja niti dogradnja.
Iz pokrajinske uprave su ranije najavili da će se Studio M koristiti za koncerte, dok će "Muzej 20 21" predstavljati kulturu Vojvodine - od filma, preko književnosti i stripa, do slikarstva i muzike.
 
Posao vredan gotovo 1,66 milijardi dinara radiće novosadske firme "Intec", "Struja", "AG institut", "Tron Tex", "RK Tehnika projekt", "Neo inženjering" i subotička kompanija "Terax niskogradnja". 
  • Subotičanin_90

    04.05.2023 19:33
    Nadogradnja
    Trebalo bi da zanatski dom dobije barem sprat dva da Novi Sad konačno prestane biti Palanka
  • RTVNS

    26.04.2023 18:13
    Biće to jedan veliki karabatak a ne muzej, kao i sve od fondacije sto smo dosad videli
  • Prioriteti

    26.04.2023 16:42
    -
    A kada će proširenje ulice Jovana Subotića koje je u svakom smislu jedna saobraćajna i vizuelna grozota?
    Da li je možda na listi prioriteta probijanja bul Jaše Tomića ka Temerinskoj?
    E pa to su prioriteti bitni za funkcionosanje grada a ne Studio M i ostale investicije koje mogu da čekaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti