LSV: Da Kovid bolnica na Mišeluku postane Gradska bolnica

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je ponovo da Kovid bolnica na Mišeluku postane Gradska bolnica, koja je, kako navode, Novom Sadu već decenijama preko potrebna.
LSV: Da Kovid bolnica na Mišeluku postane Gradska bolnica
Foto: 021.rs

Predsednica novosadskog odbora LSV Maja Mrnuštik navodi da je "postojeći Klinički centar Vojvodine odavno prevazišao svoje kapacitete i da se održava isključivo na ličnom entuzijazmu zaposlenih".

"U KCV se leče svi Vojvođani, ogroman broj ljudi, te bi otvaranje Gradske bolnice u kojoj bi se lečili Novosađani u velikoj meri olakšalo posao svima u KCV, smanjilo liste čekanja i pružilo pacijentima zdravstvenu negu dostojnu čoveka", navodi Mrnuštik.
Dodaje da je Liga, pre nekoliko godina, prilikom usvajanja aktuelnog Regionalnog prostornog plana Vojvodine, amandmanima taj plan proširila upravo za Gradsku bolnicu u Novom Sadu.
 
"Uslovi postoje, zgrada postoji, pa samim tim ne postoji ni jedan razlog da se ona, u najkraćem mogućem roku ne pretvori u gradsku bolnicu", ističe Mrnuštik.
Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je prethodno da se država nalazi pred odlukom o zatvaranju kovid bolnica i o načinu na koji će iskoristiti te prostore.
 
Komentarišući ranije najave da bi one mogle biti pretvorene u palijativne centre, Grujičić je rekla da bi neke zgrade trebalo konzervirati, očistiti, dezinfikovati, okrečiti i očuvati za eventualni slučaj neke nove pandemije.
 
"Ne treba smetnuti sa uma da će uvek biti bolnica i domova zdravlja koji moraju da se rekonstruišu, pa takva zgrada može da se iskoristi za premeštanje ustanove dok se preuređenje objekta ne završi", kazala je Grujičić.
  • @Долма

    02.05.2023 12:43
    O tome treba da odlučuju oni koji su finansirali, a to su građani. Lako je tuđim novcem i kreditima graditi i posle se predstavljati kao neki spasitelj. Vlast treba da je servis koji građani biraju i lako menjaju, samo mi nismo dostigli taj nivo u evoluciji.
  • Долма

    01.05.2023 09:26
    Е па
    О томе одлучује онај ко је болницу изградио, а не они који нису ни једну једину болницу изградили, односно о томе се не питају они који су такве политичке лузере подржавали.
  • Stohadin

    01.05.2023 09:12
    Kovid
    Taj kontejner je budući dom zdravlja za "elitu" sa mišeluka i buduća njihova hitna sa trijažom i salom za make hirurške intervencije u lokalu. kao što je na Telepu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti