Miladinović ponovo na čelu "Urbanizma", bio jedini kandidat na konkursu

Dosadašnji direktor "Urbanizma" Dušan Miladinović ostaje na ovoj funkciji nakon sprovedenog konkursa.
Miladinović ponovo na čelu "Urbanizma", bio jedini kandidat na konkursu
Foto: 021.rs

Miladinović je bio jedini kandidat i prijavio se na samom isteku konkursa, zbog čega je komisija za sprovođenje imala lak posao.

Ovo je treći mandat Miladinovića na čelu "Urbanizma". Poslednji put je imenovan nakon konkursa na proleće 2019. godine, takođe kao jedini prijavljeni kandidat.
Prema Statutu preduzeća, nema ograničenja na broj mandata koji jedan direktor može da ima. 
 
Mandat traje četiri godine, a odabir Miladinovića potvrdiće odbornici Skupštine grada na predstojećoj sednici.
 
U zvaničnoj biografiji na sajtu "Urbanizma" navodi se da je Miladinović diplomirani inženjer arhitekture. Godine 1996. bio je suosnivač i vodeći projektant arhitekture preduzeća "Portal", a osam godina kasnije je postao direktor i odgovorni projektant arhitekture i urbanizma u "Studio Portal" iz Novog Sada.
 
Bio je asistent i predavač na Odseku za Arhitekturu. Bio je predsednik Društva arhitekata Novog Sada.
Među projektima ističe to da je 1997. bio spoljni saradnik na urbanističkom projektu za deo uz auto-put E-75 na prilazu Novom Sadu, dve godine kasnije je bio projektant saradnik na nadogradnji FTN-a, 2000. je bio zadužena za brod na Dunavu "Zeppelin", radio je urbanističke projekte za uređenje centra Apatina i Kule. Za urbanistički projekat Bel Car salon sa auto servisom u Novom Sadu dobio je godišnju nagradu za najbolji izvedeni arhitektonski objekat. Među njegovim projektima je i Maxton (Šop-Šop) na Limanu.
 
Biografiju možete da pročitate na OVOM LINKU.
 
U proteklom periodu Miladinović i "Urbanizam" bili su na meti kritika javnosti, najviše zbog planova za izgradnju na dunavskoj obali i Generalnog urbanističkog plana do 2030. godine. 
  • satelit rules

    12.05.2023 13:28
    Novi Sad najlepsi grad
    Novi Sad se gradi na obe strane Dunava i ima zaista dobrih projekata i ideja....Svi napadaju GUP a retko ko ga je i procitao!
  • Aleksa

    11.05.2023 23:41
    Direktor ...Urbanizma?

    Urbanizam?.....u Novom Sadu?.....to postoji? Ha, ha.
  • Timko

    11.05.2023 21:55
    Ako ikada bude lustracije ovaj će sigurno otići u duboku anonimnost. Mnogo je urbanističkog zla učinio Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti