Novosađanima nude 4.000, sendvič i kiselu za odlazak na Vučićev skup u Beogradu

Nepoznata žena nudila je u utorak, u Dunavskom parku, u poslepodnevnim satima, građanima 4.000 dinara za odlazak na skup "Srbija nade" koji će se održati u Beogradu, 26. maja.
Novosađanima nude 4.000, sendvič i kiselu za odlazak na Vučićev skup u Beogradu
Foto: 021.rs

Kupovinu prisutnih na skupu za 021.rs potvrdile su dve osobe koje su bile pitane da li žele da idu i na taj način zarade 4.000 dinara.

Žena koja je upisivala zainteresovane u fasciklu objašnjavala im je da će uz novac dobiti "sendvič i kiselu".

Onima kojima je prilazila ponavljala je i da njihovo prisustvo na skupu ne plaća "predsednik od svojih para", već simpatizeri i partija.
 
Jedini uslov za odlazak je bilo da ste punoletna osoba.
 
Podsetimo, predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je miting "Srbija nade" 26. maja kao "najveći skup ikad u Srbiji". 
 
Ovo okupljanje javlja se kao direktna reakcija na proteste "Srbija protiv nasilja" koji se organizuju u više gradova nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i kod Mladenovca.
 
Vučić je najavio da će se okupljenima obratiti kao predsednik Srbije, a ne kao lider vladajuće partije, te da neće držati stranački govor, niti će pominjati političke protivnike.
U sklopu priprema za odlazak na ovaj skup organizovali su se i novosadski naprednjaci. Sredinom maja je sastanak sa koordinatorima novosadskog odbora održao potpredsednik SNS i bivši gradonačelnik Miloš Vučević, pozivajući ljude da dođu u Beograd, 26. maja. 
 
Dok mediji naklonjeni vlastima danima odbrojavaju do skupa "Srbija nade", kritički nastrojeni mediji objavljuju svedočanstva o tome da građani moraju da idu na događaj kako bi sačuvali posao, navodeći da se sprema dolazak velikog broja autobusa u Beograd.
 
Nekoliko organizacija civilnog društva pozvalo je u utorak predsednika Aleksandra Vučića da otkaže veliko okupljanje, navodeći da "nije primereno da se arče ogromni resursi (u velikoj meri i javni) samo da bi se stvorio utisak da su legitimna pitanja i zahtevi građana nedovoljno glasni i da mogu biti nadglasani ovacijama nečijih pristalica".

Komentari 151

  • Pc

    27.05.2023 21:34
    Neinformisan
    Kud nisam znao i ja bi išao. Plate ti 4000 da se provozaš do Beograda. To što im ja želim nadam se da će im se i deaiti.
  • Изногуд

    27.05.2023 11:52
    @Kapetan momcadi
    Парче пице из Карибика?
    Друже, ти баш нњмаш појма шта је пица. Карибик има најодвратније тијесто за пицу, али с обзиром на то да народ у НС углавном нема појма шта је пица, то се продаје.
    Мени се повраћа на те пице.
  • dragancens

    27.05.2023 08:11
    Opozicioni čovek
    Ds je nekad davao 2000 i paštetu.
    A nisu bili gadljivi ni na maloletne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti