Priprema se rekonstrukcija domova zdravlja na Novom naselju i u Zmaj Ognjena Vuka

Priprema se rekonstrukcija domova zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka i na Novom naselju, objekata starih nekoliko decenija i spremnih za obnovu.
Priprema se rekonstrukcija domova zdravlja na Novom naselju i u Zmaj Ognjena Vuka
Foto: 021.rs

U toku je javna nabavka za izbor projektanata koji će pripremiti celokupnu dokumentaciju za adaptaciju, rekonstrukciju i sanaciju ambulante u Zmaj Ognjena Vuka 19, kao i javna nabavka za isti zadatak u ambulanti na Bulevaru Slobodana Jovanovića 9.

"Zmaj Ognjena Vuka" je ambulanta izgrađena šezdesetih godina prošlog veka. To je barem stari deo ambulante, i dalje u funkciji, a nadgradnju je objekat doživeo osamdesetih. Stari i novi deo povezani su zatvorenom pasarelom na spratu.
Ambulanta na Naselju izgrađena je sredinom osamdesetih godina, na dva sprata sa potkrovljem. 
 
Od izvođača se zahteva idejni projekat i projekat za izvođenje sa detaljnim analizama kompletnog stanja ovih ambulanti. Biće sagledano stanje svih instalacija, stolarije, podova, krova i fasada, potrebe osoblja (da li je neophodno gabarite proširiti i prilagoditi), uz primenu svih modernih postula energetske sanacije i održivosti. Svaki dotrajali deo opreme biće zamenjen.
 
Poput rekonstruisane ambulante na Limanu, i ova dva objekta trebalo bi da budu prostranija, sa više prostorija za osoblje, većim čekaonicama i boljim sanitarnim uslovima za sve koji u ambulantama borave. Postojeća pasarela u "Zmaj Ognjena Vuka" više neće biti na spratu, već na prizemlju, ali konstruktivni sistem ambulante neće biti izmenjen.
 
Kad je reč o objektu na Novom naselju, zaposleni su već iskazali potrebe tokom rekonstrukcije kako bi bolje radili svoje poslove. Tako je odeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju potreban veći i opremljeniji prostor, a na odeljenju RTG dijagnostike je nadležna služba iskazala potrebu za obezbeđivanje još jedne prostorije za UZ dijagnostiku. Takođe je potrebna prostorija za DEXA dijagnostiku.
 
"Na zahtev Službe za laboratorijsku dijagnostiku potrebno je sagledati postojeće stanje i dati predlog rešenja za obezbeđivanje adekvatnog prostora, jer je postojeći prostor mali i neadekvatan, te im je potrebno još prostora koji će biti funkcionalniji od sadašnjeg. Potrebno je osposobiti adekvatne prostore uz glavni ulaz: prostor za informacije, prostor za blagajnu i prostoriju za obezbeđenje. Novim rešenjem obezbediti adekvatan prostor čekaonica, prostorija za osoblje i prateće prostore po pozicioniranim službama", navodi se u tenderskoj dokumentaciji.
 
Vrednost javne nabavke koja se odnosi na "Zmaj Ognjena Vuka" je oko 6,6 miliona dinara bez PDV, a posao koji se odnosi na ambulantu na Novom naselju je pet miliona dinara bez PDV. Pripremljena dokumentacija biće osnov za buduću rekonstrukciju obe ambulante.

Oba tendera otvorena su do 16. juna, nakon čega će biti poznato da li postoje zainteresovani projektanti i koliko dugo će se posao raditi. Ono što je poznato je da izrada kompletnih dokumentacija ne može da traje duže od šest meseci.

  • Istovremeno oba?

    01.06.2023 06:05
    A šta sa službama, lekarima, pacijentima?
    Već smo imali žive probleme zbog Limana, pa je uz to još Novo Naselje postalo kovidara...
    Važno da se šminka, a šta je sa pravom građana na zdravlje?
  • Salajčan

    31.05.2023 21:49
    ?
    Dal vi znate gde je dom zdravlja " Jug Bogdana". Treba da vas je sramota da MZ Salajka nije pre 17-18 godina pomogla ovaj DZ i dan danas nebi imali ni EKG aparat ni klima uređaje,a kamoli nešto više. Jel ovde ne možete da se ugradite pošto je mali dom zdravlja,pa proširite ga jel se od onda Podbara i Salajka tri puta uvećala.
  • Realan

    31.05.2023 20:27
    Realan
    Ako bude isto kao i Dom Zdravlja Liman bićemo više nego zadovoljni...
    Svaka čast prethonom izvodjaču...
    Sretno na tenderu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti